sci-fi-fest-2017

Sci-Fi FEST anunță a doua ediție a festivalului de știință

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, sunteți invitați să participați la Sci+Fi FEST 2017, a doua ediție a amplului festival de știință & literatură SF, organizat de revista Știință&Tehnică, împreună cu numeroși parteneri la Biblioteca Națională a României din București (Bulevardul Unirii nr. 22).

Sub egida „știință și imaginație”, festivalul Sci+Fi FEST 2017 va aduce în fața publicului larg oameni de știință, cercetători, inventatori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc.

De asemenea, festivalul va cuprinde numeroase atracții pentru publicul larg: observații astronomice cu telescoape profesioniste, lansări de carte științifică și SF, paneluri, mini-conferințe, workshop-uri, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, expoziții de roboți și drone, concerte de muzică clasică și electronică, zone de realitate virtuală și augmentată, demonstrații, experimente științifice interactive cu publicul și multe altele.

Festivalul Sci-Fi FEST 2017 începe sâmbătă, 30 septembrie, la ora 11.00, la Biblioteca Națională a României, atât în interior, cât și în parcarea exterioară, special amenajată pentru eveniment. Pe lângă expoziții și demonstrații live, ziua de 30 septembrie este consacrată unui maraton de mini-conferințe / workshopuri / paneluri de science fiction și de popularizare a științelor. În cadrul acestuia, scriitori SF, dar și cercetători de la cele mai prestigioase institute de cercetare-dezvoltare din România, alături de profesori universitari, inventatori, promotori ai științelor, vor expune cele mai importante descoperiri și activități pe care le întreprind în prezent la granița dintre știință și imaginație.

Seara zilei de 1 octombrie va fi marcată de un moment ceremonial în cadrul căruia Știință&Tehnică oferă premii celor mai importanți scriitori SF români, dar și cercetători, inventatori și oameni de știință ai momentului. Festivalul se va închide cu un concert de muzică clasică, în cadrul căruia o orchestră simfonică va interpreta teme muzicale din filme și seriale SF&F.

Cum se va desfășura festivalul Sci-Fi FEST 2017 ?

În exterior, în parcarea bibliotecii:

  • ZONĂ DE CARTE SF&F: cele mai importante edituri de carte SF din România vor prezenta cele mai noi titluri de carte science fiction și fantasy în interiorul unor standuri special amenajate;
  • ZONĂ DE ASTRONOMIE – cele mai mari astrocluburi din România vin cu telescoape profesioniste (peste 20) și oferă observații astronomice, workshopuri și prelegeri de astronomie gratuite publicului;
  • ZONĂ ECO, dedicată tehnologiilor „verzi”, prietenoase cu mediul înconjurător: tehnologii eco, mașini electrice, roboți, etc.
  • ZONĂ CATERING, cu alimente și băuturi non-alcoolice.

În interiorul bibliotecii vor fi prezente:

  • standuri ale celor mai importante INSTITUTE DE CERCETARE și dezvoltare din România.
  • Colțuri tematice speciale: colțul Marte – în care literatura științifică și science fiction își dă întâlnire cu știința + colțul Jules Verne, dedicat cărților și predicțiilor marelui scriitor.
  • Zonă de REALITATE VIRTUALĂ: echipamentele de VR cu demonstații live, interactive.
  • Zonă de ROBOTICĂ: roboți demonstrativi, interactivi; publicul va fi invitat să interacționeze și să controleze roboții.
  • Zonă de IMPRIMANTE 3D: demonstrații live, interactive cu publicul.
  • Zonă dedicată COPIILOR: va fi susținută de trupa de actori SCIENCE KIDS și de ORĂȘELUL CUNOAȘTERII care va organiza spectacole tematice dedicate științei și scurte experimente științifice.
  • Zonă de GAMING: partenerii noștri de la PC Garage aduc 20 de stații de gaming performante cu ajutorul cărora copii se vor întrece în competiții de jocuri cu premii.
  • SCENA MARE a festivalului – amplasată în atriumul Bibliotecii. Pe aceasta, vor fi prezentați toți expozanții: oamenii de știință și scriitorii SF vor ține prelegeri tematice și mini-conferințe; tot aici, se vor decerna premiile și vor avea loc concertele muzicale.

Directorul onorific al festivalului este Prof. Alexandru Mironov, iar Directorul Artistic al festivalului este regizorul Alice Barb.

Vă mulțumim frumos pentru participarea la festival. În cazul în care doriți să susțineți o prelegere sau un workshop în cadrul festivalului Sci-Fi FEST 2017 , vă rugăm să ne anunțați până cel mai târziu pe 25 septembrie pe adresa de e-mail contact@stiintasitehnica.com (subiect Sci+Fi FEST).

Pentru mai multe detalii despre festival, accesați http://stiintasitehnica.com/scififest2017/. Intrarea la festival este gratuită!

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.