Cursuri pentru viață - inteligența emoțională - Parc Herăstrău

Cursuri pentru viață – hai cu noi în parcul Herăstrău!

Inteligenta emoțională este cea care te face să știi cum să-ți gestionezi emoțiile și cum să comunici eficient cu ceilalți, în așa fel încât să-ți îndeplinești obiectivele. Sâmbătă, 16 septembrie, setăm un obiectiv la început de an școlar: să te bucuri împreună cu copilul tău de educație prin joacă în aer liber! 

Când copiii sunt copleșiți de senzații fizice care îi îmboldesc la un anumit comportament, ei reacționează din instinct și nu înțeleg ce se întâmplă cu ei. Pe adulți, acest lucru îi pune într-o mare dificultate, de cele mai multe ori pentru că le este rușine de cei din jur când copilul începe să plângă. Sau devenim triști și revoltați că a lovit un coleg de clasă, reacția  fiind ghidată de gândul ”Iar mă cheamă la școală!”.

De unde vin emoțiile? Când copiii înțeleg acest lucru, reacțiile lor se schimbă și părintele nu va mai fi nevoit sau nevoită să se confrunți cu toate acele situații neplăcute. Bine-înțeles este o chestiune de exercițiu și trebuie să fim alături de ei, să le aducem aminte cu calm ce să facă. Să nu uităm, prioritatea părinților este copilul și nu ce vorbește lumea.

Vrei să fii mai conștient de emoțiile tale și să îl ajuți să fie mai conștient de emoțiile lui?

Veniți împreună, alături de noi, pentru a găsi răspunsul la întrebări de genul ”De ce plânge mami?” și a experimenta prin joacă cum putem să cultivăm această inteligență.
Când? Sâmbătă, 16.09, ora 11:00
Unde? În parcul Herăstrău, la Roata Mare, intrare dinspre șoseaua Nordului


Ce facem?
– Despre noi, 15 min
– Completare întrebări #deundevinemoțiile 15 min
– Inteligența emoțională – jocuri pentru părinți și copii 30 min
– Dezbaterea temelor propuse pe panou, coordonat de specialistul în educație, dna. Gabriela Maalouf 30 min
– Întrebări și răspunsuri cu echipa Fundației Tineri Pentru Tineri

Participarea este gratuită în baza completării formularului. Locurile sunt limitate. Înscrierea se va face în ordinea completării datelor.
Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibil acest eveniment: Aqua Carpatica; revista Psychologies.

Dacă nu poți să ajungi uită-te pe situl nostru http://www.cursuripentruviata.ro la programul din septembrie – inteligența emoțională, pentru a putea să îți înscrii copilul la serile de club din luna septembrie.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.