copil concept idee

Prezentare generală

Conceptul „ȘTIRICIM” presupune o platformă online de publishing, ce include știri la zi și informații cultural-educative. Site-ul are două secțiuni, una adresată copiilor, cu știri și informații utile pentru copii, iar a doua adresată părinților, cu știri de interes pentru ei. Dorim includerea copiilor într-un univers frumos al informațiilor, pentru a valorifica timpul petrecut pe diferite device-uri, de această dată cu un scop educativ, informativ și cultural. 
Platforma este un concept nou, întrucât toate site-urile de știri pentru copii sunt de fapt adresate părinților, aici creându-se o disfuncție de percepție a target-ului.Platforma online (www.stiricim.ro ) servește interesului și nevoii de informare a copiilor, dar și a părinților, care au o rubrică dedicată, targetul astfel obținut fiind cuprins între 6- 11 ani și 25-45 ani.

Rubrici

Știri pentru copii – informații la zi, care sunt de interes pentru copii: ce jocuri au apărut, jucării, ce se mai schimbă la școală, știri despre vedetele preferate de copii, alimentația (ex:mâncarea fast food și implicațiile ei), modele pentru copii (din sport – Simona Halep, Elekes Levi, Ionuț Budișteanu), povești, desene, personaje, relația cu colegii, cu părinții, emisiuni bune de urmărit, modele negative, vârsta propice pentru online, cum să înveți mai bine, cum să fii popular, ce sunt superstițiile, fenomenul eco, de ce mint copiii, etc.

Util pentru copii – articole cu tentă psihologică

Cultură generală – articole informative despre diverse aspecte de interes pentru copii, informații din diverse domenii, care îmbogățesc cultura și bagajul de cunoștințe ale copiilor.

Știri pentru părinți – informații despre programe educaționale, sisteme de educație din alte țări, tratament în școli, programă, cum să protejezi copilul de cutremur, asigurările de viață, timpul liber al copilului, rigorile CNA tv, pericolele jucăriilor, educația sexuală în școală, spitale pt copii, copiii în bucătărie, dădaca sau bunica, petrecere cu lampioane, religia în școală.

Util pentru părinți– articole despre concepte serioase, analiza asupra ideologiilor: religie, prietenii, valori, copii-folosiți în publicitate, necesitatea unei facultăți a cadrelor didactice, vârsta meditațiilor. (articole inspirate din cărți), fobia de căței, alegerile făcute pentru copil (gimnastica, dansul, fotbalul, it-ul), studiu desene pt copii, importanța debate-ului, educația financiară, frica de apă, frica de eșec, frica de hoți/ posesivitatea, decesul perceput de copii, pregătirea pt examen.

Modă pentru copii – ce poartă copiii vedetelor, care este trendul, cum amenajăm camera copilului, vestimentația la școală, creatori români pt copii, accesorii pentru copii.
Evenimente pentru copii – piese de teatru, spectacole, târguri pentru copii, vacanțe, excursii, tabere.
Video Interviu – materiale video, interviuri, evenimente filmate.

Noutate

Elevul de serviciu

Conceptul presupune ca în cadrul articolelor dedicate copiilor, să existe și opinia unui copil dintre colaboratori, care să ofere propria perspectivă asupra subiectului, ceea ce dorește încurajarea micilor cititori de a-și exprima opinia în secțiunea de comentarii.

Psihologul de serviciu

Documentarea informațiilor este completată de opinia unui specialist care oferă o perspectivă avizată în legătură cu subiectul articolului ce aduce un plus de valoare a știrii.

Obiectiv

Articole documentate, care oferă o abordare diferită, în care nu spunem copiilor ce și cum să facă, doar oferim perspective, nu criticăm părinții prin informație, ci aducem argumente despre ce și cum să facă bine. Secțiunea Elevul de Serviciu și Psihologul de Serviciu sunt elementele forte prin care ne dorim să facem diferența și să încurajăm exprimarea în secțiunea de comentarii.

Despre noi

  • Generația copiilor nativi digitali este în expansiune, iar timpul petrecut cu device-uri atrage necesitatea unei alternative educative, precum platforma Știricim.ro.
  • Platforma Știricim.ro înglobează știri adresate copiilor și știri de interes pentru părinți, ceea ce conferă posibilitatea unei activități de informare realizate în familie.
  • Părintele interacționează cu platforma adresată copiilor, putând urmări știrile adresate acestora.
  • În cadrul platformei pentru părinți, aceștia se pot informa cu privire la tot ce se întâmplă de interes pentru ei și copiilor lor.
  • Știricim include știri cu informații la zi și articole documentate, educative pentru familie.
  • Articolele aduc un plus de validitate și pertinență prin opiniile unor specialiști în domeniu, aducând soluții unor probleme actuale cu care vă confruntați.
  • Sursele folosite sunt credibile, întrucât ne dorim să vă oferim știri de calitate, educative, informative, care să confere subiecte cu rol de liant social, care să ajute părinții în a fi modele pozitive pentru copiii lor.
  • Singura platformă care reunește familiile prin informații de calitate, adaptate ambelor generații, care completează educația parentală, școlară, prin valoare și moralitate.

De ce să știricești dacă ești părinte?

  • Afli informații de actualitate care te interesează în calitate de părinte, citești informații care îți dezvoltă benefic rolul parental, ai acces la informațiile din divizia știrilor pentru copii, în timp ce problematicile adresate strict adulților sunt protejate de un filtru de securitate.
  • Poți naviga pe internet pe platforma Știricim.ro în preajma copilului, sau împreună cu acesta, pentru a-i fi un model și a te urma în a folosi device-urile și pentru a exersa cititul, prin accesul la informații cu rol formator, educativ.
  • Dacă aveți un subiect de interes pentru părinți sau copii,contactați-ne cu încredere.
  • Știrile adresate copiilor doresc să întregească binecunoscutul concept identificat de Betettini, infotainment, întrucât include știri informative, cu rol de divertisment, aducând un plus în educarea copiilor, cu vârste între 6 și 12 ani.
  • Alternativă cu funcții benefice a petrecerii timpului pe internet, utilizând diverse device-uri.
  • Utilitatea știrilor stă în îmbogățirea culturii generale, ancorarea în realitatea pe care o prezentăm într-un limbaj accesibil pentru copii, prezentându-i aspecte de interes pentru lumea sa înconjurătoare.
  • Copil află primul informații de interes pentru el, fiind astfel cu un pas înaintea celorlalți. Știricind informații zilnic, copilul va dezvolta un obicei educativ, informativ, cu rol de divertisment prin informație, atât de benefic într-un cadrul concurențial, în care viteza de evoluție este surprinzătoare.
  • Fiecare articol documentat are opinia unor copii, care se numesc „Elevul de serviciu”, intenția fiind aceea de a stimula copiii care știricesc, să își exprime și ei opinia prin comentarii.
  • Fiind la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea lor, copiii se responsabilizează, devin empatici, înțeleg societatea și semenii și își formează opinii pertinente.
  • Informațiile adresate copiilor vizează activități zilnice- de actualitate, exemple de comportament, atitudine, comunicare, interacțiune, sugestii de petrecere a timpului liber, sfaturi de vestimentație și video-uri nostime.

De ce să știricești, dacă ești copil?

  • Afli informații la zi: cele mai noi jocuri, concursuri, evenimente la care poți participa cu părinții, prietenii, afli despre activități extrașcolare, găsești modele, afli lecții de viață și înveți repere de comportament, modă, comunicare.
  • Ai o activitate constructivă, similară cu a părinților, care petrec destul de mult timp navigând pe un device, de multe ori citind diverse informații.
  • Îți exprimi opinia privind articolele de pe site, exersezi argumentarea și înveți să accepți opinii diferite.