Educație prin entertainment cu Prietenii Zglobii

Proiectul Zglobii a aparut din dorința de a aduce educație, zâmbete, energie și multă veselie tuturor copiilor. Prietenii Zglobii sunt personajele care vorbesc și îi învață pe copii cum să recicleze obiectele care în timp, devin nefolositoare. Cei cinci prieteni sunt personaje minunate, pline de energie și voie bună, pe nume lor: Regina Lumina, Bela de la Caramela, Murdărel, Bughi Ugy, și Harababura.

Prin teatru, dans, cântec, jocuri și voie bună, Zglobiii organizează evenimente pentru copii cu tematica reciclării, învățându-i iubirea pentru natură, igienă corporală și alimentație sănătoasă.

O descriere a spectacolului “Oraselul Zglobiu”

Trei prieteni destul de diferiți, Bela de la Caramela, Murdărel și Bughi Ugy vor lucruri diferite unul de la altul. În aventura lor îl vor întâlni pe Harababura, fiind vegheați și ocrotiți de regina Lumină.

REGINA LUMINA, o regină carismatică, veșnic răbdătoare și pozitivă, veghează asupra tot ce se întâmplă în Orășelul Zglobiu și are grijă ca în final, totul să fie bine. Când este nevoie, intervine făcând „lumină”.

BELA este cochetă, îi plac mult ordinea și curățenia. Ea vrea să-l determine pe Murdărel să se spele pe dinți, dar nu îi este ușor deloc. Cu multă răbdare și ajutată și de prietenii ei, reușește, într-un final.

BUGHI UGY vrea să arate că are talent de dansator și orator. Totodată, el încearcă să se facă plăcut de Bela și decide să o ajute să-l determine pe Murdărel să se spele. Există mici animozități între el și Murdărel, dar într-un final intervine prietenia și împreună, înțeleg că ce fac ei este extraordinar.

MURDĂREL este un tip vesel, pus mereu pe glume, însă este împrăștiat,  aruncă tot  pe jos și  nu vrea să se spele pentru că el crede că trebuie să fie acceptat așa cum este. Este dispus chiar să plece din Orășelul Zglobiu doar ca să nu se spele sau să intre în rândul celor ordonați, cuminți și curați.

Pentru că nu vrea să se spele, Murdărel fuge din Orășelul Zglobiu, dar Bela și Bughi Ugy îl urmăresc. În toată această fugă, toate cele 3 personaje lasă dezordine în urma lor. În final îl întâlnesc pe Harababura. Murdărel acceptă în cele din urmă să se spele, descoperind chiar, că îi place această activitate.

HARABABURA, un personaj singuratic în prima parte a spectacolului, este trist că nu are prieteni. Inițial amestecă toate lucrurile ca într-o morișcă, însă cu ajutorul prietenilor el reușește să pună pe categorii obiectele nefolositoare ce trebuie să fie tranformate (reciclate).

Regina Lumina este nelipsită din orice acțiune, atentă în orice moment și cu blândețea ce o caracterizează, reuțește să îi împrietenească pe toți.

Împreună învață lucruri minunate începând cu prietenia, înțelegerea, respectul, spălatul, ajutorul reciproc. Toți sunt la final bucuroși că au făcut ordine în Orașelul lor, că natura le zâmbește, că soarele e mai strălucitor, că oamenii din jurul lor sunt mai veseli și toate pot fi realizate într-un stil foarte vesel și jucăuș.

 Detalii: www.zglobii.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.