O altă fațetă a meseriei de model: Bianca Păduraru

Sâmbătă seara –  răspund unei invitații din partea It KIDS, ART School & Modelling Agency. Forfotă, mulți copii, emoții mari pentru defilarea ce avea să urmeze, sub organizarea atentă a doamnei Cătălina Buzdun – Răfăilă. Multe chipuri gingaşe, dar şi o privire acaparatoare, vigilentă, a ei: a Biancăi Păduraru.

Nu îmi trebuie mult să aflu că este domnişoara formator, cea care are un rol de model la pătrat, pentru că a ales nu doar pasiunea de model, dar şi meseria de a-i învăța pe copii mersul pe podium și toate implicațiile sale, de la postură, la mimică, mers, până la atitudine.

Implicit, Bianca le este un model prin felul ei de a fi, prin calitățile fizice, comportament și relația caldă pe care o are cu fiecare dintre ei. Contrar, nu mi-ar fi fost atât de greu să ajung să schimb două vorbe cu ea, după prezentarea de modă a copiilor, întrucât fiecare în parte voia o validare, o îmbrățișare sau o poză cu domnișoara profesoară.

Ce înseamnă mai exact meseria de model, am aflat chiar de la ea, printr-un interviu scris, mai jos.

 

Interviu cu Bianca Păduraru

Știricim: Mulți copii vor să devină model și aș vrea să le explicăm pe înțelesul lor: ce înseamnă să fii model?

Bianca: Modele sunt persoanele care apar în prezentări de modă, reclame foto sau spoturi TV. Sunt o mulțime de factori care influențează cariera unui model: munca și seriozitatea, la care se adaugă talentul și frumusețea, expresivitatea și capacitatea de a trece ușor de la o stare la alta,  practic, să poți fi un manechin viu, un actor mut. Acestea sunt atuurile pe care trebuie să le aibă orice model care vrea să facă o carieră din talentul său.

Știricim: Cum ai identificat această nișă, de a învăța copiii să facă modelling?

Bianca: Am colaborat în Iași cu o agenție de modeling pentru copii și așa, mi-am dat seama că îmi place să lucrez, să împărtășesc cu ei din experiențele mele din domeniu. Copiii învață și  sunt uneori mult mai serioși, chiar decât adulții. Îți insuflă o energie foarte bună.

Știricim: De ce ar trebui un copil să urmeze genul acesta de cursuri? Sunt doar pentru cei care vor să fie modele, sau și pentru cei care vor o nouă experiență?

Bianca: Cursurile sunt bune pentru dezvoltarea personală, comunicare și orientare în spațiu. Altfel spus, concretizează abilități care lipsesc și se dezvoltă mai greu la vârste mici.

Un copil trebuie să încerce cât mai multe activități, doar așa poate să înțeleagă mai bine fiecare meserie și ceea ce îi poate oferi în viață.

 Este bine că pe piață există o nișă profesionistă și pentru ei: reclame TV, spectacole specifice, ședinte foto etc.

Știricim: Ce este cel mai greu în practicarea acestor activități?

Bianca: Acordarea de timp și rabdarea sunt elemente necesare în practicarea acestor activități, dar consider că nimic nu este greu, dacă este făcut cu pasiune. Urmarea unor astfel de cursuri, punctualitatea, seriozitatea impuse, pregătirea pentru aceste etape de absolvire înseamnă ieșirea din starea de confort, dezvoltarea personală, succese proprii prin atingerea unor obiective.

Știricim: Copiii te au ca model cu siguranță; cât de mult contează ca tu să ai o imagine impecabilă, mai ales față de ei?

Bianca: Foarte mult. Este esențial. Doar copiii urmează modele, nu? J

Știricim: Referitor la activitatea ta de model, se poate numi un job în adevăratul sens al cuvântului?

Bianca: Modelingul este un domeniu foarte frumos, care  poate crea dependență, iar, dacă se lucrează la momentul și vârsta potrivite, da, poate fi un job în sensul adevărat al cuvântului.

Știricim: Care sunt reușitele tale în domeniu, până la acest moment? 

Bianca: Am început să lucrez în acest domeniu de la vârsta de 16 ani, în 2013 am câștigat  Miss Globe 2013, finala modială a concursul internațional, un titlu foarte important pentru mine, dar cred că și pentru România. Reușitele mele în domeniu includ orice prezentare sau ședință foto pe care le-am avut, în special pentru că mi-au adus fericire, mulțumire, implinire, mai mult decât activități de trecut pe CV. Acum am 25 de ani, și nu ma gândesc să renunț.

Știricim: Un altfel de mesaj pentru cititori?

Bianca: Vreau să adaug, pentru cei ce cred că este ușor să fii model, că pentru a putea defila, sau a poza degajat sau cu un anumit scenariu, este nevoie de mult exercițiu, practic multe ore de muncă în spate.

IT Kids catwalkÎnvățăcei ai Biancăi – Bianca Paduraru@Stiricim

Posted by Cristina Stan on 17 Februarie 2018

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.