Limite sănătoase în relația copiilor cu tehnologia

Dependența de tehnologie a copiilor este iminentă în contextul digitalizării mediilor, care captiveză și adulții și îi transformă în dependenți de socialul virtual, în toate formele sale.  Social Moms dezbate problematica pe 9 Martie, ora 19.00.

Social Moms este comunitatea părinților preocupați de aspecte sociale, educaționale, care dorește să analizeze fenomenul dependenței de tehnologie în cadrul familial. Dacă ești din București, îți poți rezerva un loc în sală, iar dacă nu, poți urmări evenimentul live, pe internet. Detalii mai jos.

Tehnologia avansează și schimbă lumea în fiecare zi. Schimbă modul în care interacționam în context de serviciu, cu prietenii, dar mai ales cu familia.De aceea, ne dorim să fim alături de părinți și să le ghidăm pașii în crearea unui spațiu digital adecvat pentru copii, care să le permită să își asume rolul de educator și facilitator digital, în care copiii să navigheze în siguranță pe internet.

Doar o parte din informațiile disponibile pe Internet sunt adecvate vârstei copilului. Multe dintre facilitățile pe care mediul online le oferă și cu care noi ne-am obișnuit sunt nepotrivite pentru aceștia.

Prin urmare, coținutul online la care cei mici au acces ar trebui să fie ales în funcție de vârstă.

parintii, copiii și tehnologia- Social Moms

Știricim afișează săptămânal un chestionar pentru a observa anumite fenomene sociale. Drept urmare,analiza recent încheiată vizează comportamentul din timpul meselor, în contextul în care din ce în ce mai mulți părinți permit copiilor să utilizeze un device în timpul meselor, fie pentru a reuși să mănânce, fie pentru a sta liniștiți.  Iată răspunsurile.

Este nevoie de sfaturi avizate, de aceea recomandăm evenimentul Social Moms.

Orange este partener al evenimentului organizat de Social Moms.

Pe site-ul Orange, pîrinții vor găsi o serie de resurse digitale utile copiilor în activitățile lor zilnice, precum și sfaturi despre cum să fie alături ce cei mici pe parcursul experienție lor digitale, instrumente de control parental și informații despre care sunt riscurile din mediul online și cum îl pot ghida pe copil să nu fie o victimă a acestora.

înscriere eveniment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.