Jucării făcute de copilul tău: Build Your Toy – Atelier creativ pentru copii

La început, copilul manifestă interes și entuziasm pentru fiecare jucărie în parte. Însă dacă jucăria nu este realizată cu o funcție interactivă, copilul se va plictisi repede, iar jucăria va deveni un simplu obiect decorativ, de multe ori abandonat, rareori cu posibilitatea de a fi oferit unui alt copil. O altă rețetă a jocului ar fi ca jucăria să fie construită chiar de către copil, cu propria sa imaginație, astfel încât să fie încântat să o integreze în jocurile sale, și să o prezinte prietenilor drept rezultatul muncii sale creative. 

Atelierul “Build your Toy” organizat de Tekoneko este o activitate constructivă pentru copii, o activitate care îi ajută să valorifice jucăriile și să le redescopere de fiecare dată, și de ce nu, chiar să le refacă design-ul.

Obiectivul principal al workshopului este să le permită copiilor să-și dea frâu imaginației și creativității. Când ajung la partea în care încep să-și personalizeze jucăria, începe “nebunia”: “Cu ce facem gura?”, “Ce punem pe post de nas?”, “Cu codiță sau fără?”, “Ce culoare să aibă ochii?” și așa mai departe. Iar frumusețea lui “Build your toy” stă tocmai în faptul că cei mici au ocazia să treacă prin mai multe procese decizionale, ceea ce nu le este permis foarte des nici în societate, nici în sistemul de învățământ tradițional.

“Este un workshop în care copiii pot în sfârşit să-şi creeze un animăluţ de pluş aşa cum şi-l doresc: îşi pot alege forma, culoarea şi cum să îl personalizeze: au la dispoziţie zeci de nasturi, funde, fulgi, panglici, lipici sau clopoţei. Partea distractivă pentru copii este faptul că pot să inventeze un personaj şi sî-l facă să arate după cum doresc ei. Dacă noi am crezut că am pregătit o formă de oaie, ei au transformat-o în nor, brocolli, arici sau alte animale. Asta este partea extraordinară când lucrezi cu copiii: nu ştii niciodată ce iese din căpuşoarele lor pline de imaginaţie”, susţine Emma Vidaeff, co-fondator Tekoneko.

Atelierele se organizează în fiecare sâmbătă și duminică,  la Diverta din Băneasa Shopping City, între 11.00 și 14.00 și se adresează copiilor de toate vârstele.

Înscrieri aici.

dinozaur Teko Neko Teko Neko doll

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.