Ziua Pinguinilor

Ziua pinguinilor

În asentiment cu vremea geroasă de afară și peisajul iernatic autentic, astăzi este ziua pinguinilor. Mai exact, Penguin Awareness Day, întrucât pinguinii sunt sărbătoriți și pe data de 25 aprilie. Mesajul este de a proteja natura și de a stopa încălzirea globală, care afectează mediul lor de viață. 

Despre pinguini vă spunem că fac parte din regnul animalia, încrengătura Chordata, ordinul Sphenisciformes, familia Speniscidae. Pinguinul este o specie de păsări marine, care nu pot zbura și trăiesc doar în Emisfera Sudică.

Biodiversitatea este reprezentată de un număr de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai răspandită rasă este Pinguinul Imperial, exemplarele adulte având până la 1,1 metri si o greutate de 35 de kg. Cea mai mica rasă de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are în jur de 40 cm și aproximativ 1 kg. Pinguinii sunt adaptați la viața acvatică, având capacitatea de a sta sub apă chiar și 18 minute.

Vă întrebați cum rezistă frigului?

Pinguinilor le țin de cald cele două straturi de pene scurte și îndesate și stratul de grăsime de sub piele. Dacă nu pot sa zboare, pinguinii sunt, în schimb, foarte buni înotători și scufundători. Își folosesc aripile rigide și înguste ca înotatoare. Ei își pertec o mare parte din viață înotand în Oceanul Inghețat de Sud, vânând pești, calamari și krili.

Vă recomandăm un film cu pinguini, pentru a sărbători ziua lor:

Pinguinii din Madagascar

Descoperiţi secretele celor mai abile şi amuzante păsări sub acoperire din spionajul global: Skipper, Kowalski, Rico şi Private. Aceşti agenţi de elită îşi unesc forţele cu o organizaţie şic sub acoperire, Vântul din Nord, condusă de chipeşul şi răguşitul Agent Secret, a cărui voce este asigurată de Benedict Cumberbatch. Împreună, ei trebuie să îl oprească pe diabolicul dr. Octavius Brine, a cărui voce este asigurată de John Malkovich, şi care intenţionează să distrugă lumea aşa cum o cunoaştem.

Vedetele care s-au consacrat în marile succese de animaţie din seria “Madagascar”, de la DreamWorks, au parte acum de propria aventură comică pe marele ecran, în care mizele sunt cât se poate de mari pentru pinguini .

Filmul poate fi vizionat în link-ul de mai jos. Protejați natura și implicit frumoșii pinguini!

http://deseneledublate.blogspot.ro/2015/01/pinguinii-din-madagascar-2014-online-subtitrat.html

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.