Jada SMith, Willow Smith

Cât de greu este să fii soție și mamă?

Discuțiile dintre părinte și copil sunt speciale, mai ales atunci când copilul este cel care dorește să afle despre rolul de adult. Actrița Jada Pinkett Smith discută cu fiica sa despre cât de greu este să fii mamă și a fi soție, despre stereotipiile societății și propriul eu.

Actrița în vârstă de 44 de ani este cunoscută pentru rolurile din filme, dar și ca soția lui Will Smith, actor și interpret. Jada este filmată în timp ce are o discuție de familie cu fiica și mama sa, Adrienne Banfield- Jones. Răspunsurile pe care le dă fiicei sale, Willow, ar trebui să fie un reper pentru fiecare mamă și soție care simte că nu mai știe cum să se împartă între sarcinile fizice și morale.  Discuția face parte din seria Discuțiilor la Masa Roșie, filmări difuzate online despre parenting, faimă, viață, familie.

Jada: Este provocator să fii și soție și mamă. Paradoxul este că atunci când două opusuri sunt sincere, și am învățat că viața mea este plină de paradoxuri. A fi soție și mamă este probabil cel mai extraordinară experiență a vieții mele. Dar în același timp, a fost foarte dificil să pui în balanță a face lucrurile pe care voiam să le fac și de a avea libertatea pe care voiam să o am, cu a fi responsabilă pentru tine și pentru fratele tău și tatăl tău. Și constant, în fiecare zi, încerc să mă descurc cu această balanță, cu dorința de a-mi îndeplini visele. Dar visele se schimbă – asistându-l pe tatăl tău și visele lui, asistându-ți fratele și visele lui- încerc să îmi dau seama care mai sunt visele mele. În fiecare dimineață când mă trezesc, meditez și cer ghidare de la forțe intangibile, să fiu focusată… Dar înainte să se termine ziua, ai face bine să te asiguri că ai grijă de tine însăți. Când tu și fratele tău v-ați născut am uitat cum să am grijă de mine, pentru că voi ați devenit lumea mea.

Ni s-a spus că a avea grijă de tine însuți este o problemă. Și vă spun ceva despre a fi o mamă și câteva dintre mesajele pe care le primim în această țară , că a fi o mamă înseamnă să sacrifici absolut totul.

Mesajul acestui video este o lecție bună pentru toate mamele. În primul rând pentru a-și aminti că sănătatea fizică și mentală sunt foarte importante pentru a le ajuta să-și exercite rolul de soție și de mamă, și în al doilea rând pentru a le da un model de discuție mamă-fiică pe care ar trebui să îl aibă cu regularitate pentru a se cunoaște reciproc, mai mult decât prin activitățile zilnice.

Exercițiul întrebărilor extrase dintr-un bol este o sugestie de comunicare și poate fi practicat în momentele de petrecere a timpului în familie. Discutând aceste aspecte cu copiii, poate vor reuși să înțeleagă responsabilitățile și cât de greu este să fii mamă.

Deși filmarea a fost realizată acum aproximativ 4 ani, materialul a devenit viral în decembrie 2015.

Red Table Talk

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.