Ghidul Pozneţ, singura revistă culturală pentru copii

Părinţii sunt mereu în căutare de produse calitative pentru copii, care să le furnizeze informaţie cognitivă adecvată şi să îi formeze orientaţi spre cultură, frumos, dezvoltare. Ceea ce se găseşte pe piaţă, cu mici excepţii, sunt reviste care abundă de fotografii colorate, cu rol de divertisment, joc, nimic însă care să motiveze achiziţia periodică, respectiv fidelizarea. 

Căutarea a luat sfârşit. Pe piaţă a apărut singura revistă culturală pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani, realizată de Asociaţia “Câte-n lună și-n mansardă” cu sprijinul Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Pentru a afla detalii despre iniţiativă, am chestionat-o pe Valentica Bacu, redactor şef a Ghidului. Aceasta ne-a dezvăluit că ideea a pornit firesc, urmărindu-l pe băiatul ei care, în lipsă unei reviste adecvate pentru vârsta lui, le citea pe ale mamei (Dilema Veche, National Geographic, Observatorul cultural).

“Iniţiativa de a realiza o revistă culturală a venit prin prisma activităţilor de promovare a patrimoniului cultural în rândul copiilor, pe care le desfăşurăm prin asociaţia noastră.” susţine Valentina.

În acest moment,  revista este publicată cu sprijinul unei finanţări nerambursabile (AFCN), astfel încât 1000 de exemplare lunar vor ajunge în mâinile însetaţilor de informaţie de calitate. Revista se distribuie gratuit prin intermediul librariilor Humanitas şi Cărtureşti, în muzee, centre creative pentru copii, în Bucuresti  şi în câteva oraşe mari -Timisoara, Cluj, Brasov, Constanţa, Galaţi). Din septembrie, ea va fi prezentată şi în şcoli.

Din luna noiembrie, revista va fi prezentă pe piaţă într-un tiraj mai mare, contracost.

Pentru a vă convinge că merită, aveţi mai jos varianta online a revistei, pe care o puteţi răsfoi virtual împreună cu cei mici. Lectură plăcută!

ghidul poznet 4ghidul poznet 2   ghidul poznet 1

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.