Echipa din Singapore a câştigat Campionatul Mondial de Dezbateri

Ediţia din 2015 a Campionatului Mondial de Dezbateri între reprezentaţii şcolilor din 52 de state a avut loc între 27 iulie şi 5 august, în Singapore, fapt care i-a motivat şi entuziasmat pe reprezentaţii săi. Aceştia care s-au prezentat în formă maximă şi au demonstrat că sunt cei mai buni în arta retoricii.    

România a fost şi ea reprezentată de o echipă formată din 3 elevi din Bucureşti şi 2 din Ploieşti. Însoţiţi de antrenorul lor, elevii Letiţia Roman, Mădălina Ionescu, Alice Chempf, Miruna Mihailă şi Ciprian Leon Chirilă au concurat cu cele mai puternice echipe de dezbateri din lume pentru titlul de Campioni Mondiali la Dezbateri.

Din 2004, România este reprezentată de elevi selectaţi de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică – ARDOR. Printre performanţele obţinute de echipa Romaniei se remarcă: locul I în 2005, locul 4 în 2006, locul 3 în 2013, obţinute la categoria EFL – english as a foreign language.

Finala competiţiei de anul acesta s-a dat între Canada şi Singapore, ţara gazdă a evenimentului, pe 4 august 2015. Singapore a învins detaşat adversara cu un scor de 8-1, câştigând Cupa 2015. Cele două echipe au avut de dezbătut următoarea moţiune: “Acest Parlament crede că guvernele ar trebui să asigure venitul universal de bază” (Universal Basic Income).

Campionatele Mondiale de Dezbateri ale Şcolilor ( WSDC ) reprezintă un turneu anual ce implică debateri ale elevilor cu vârste cuprinse între 14 – 19. Fondat în anul 1988, turneul are loc într-o locație diferită în fiecare an. În ultimii ani, competiția se bucură de participarea echipelor din 50 de state .

Echipele de la WSDC reprezintă ţara de apartenenţă, mai mult decât școlile din care fac parte. Pentru a concura la campionate, fiecare ţară poate fi reprezentată de către o echipă cu abilităţi retorice verificate, însoțită de un antrenor adult.

Echipa Singapore - WSDC CUPA WSDC

SEMI FINALA WSDC SINGAPORE DEBATE FINAL SINGAPORE-CANADA

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.