Carti Craciun Usborne - Mayas Amazing Bookland

Magia cărților Usborne – Interviu cu Elena Iordache, Group Leader Usborne

Am auzit de magia cărților Usborne de la părinți care se arătau încântați de reacțiile copiilor la interacțiunea cu acestea. Am vrut să aflu și să spun mai departe de ce merită atenția aceste cărți pentru copii și am decis să iau la întrebări un reprezentant Usborne.

Pe Elena Iordache, Group Leader Usborne, am cunoscut-o în cadrul Business Women Forum Romania, o comunitate puternică, în creștere, menită să aducă împreună femeile cu sprit întreprinzător, pentru o direcție comună de dezvoltare a business-ului, networking și într-ajutorare.

Pe parcusul târgurilor cu vânzare Womania, am văzut-o mereu cu zâmbetul pe buze în interacțiunea cu clienții. Mi-am dat seama că trebuie să fie ceva magic în această activitate, dar mai ales cu privire la aceste cărți. Drept urmare, i-am luat Elenei un interviu.

  • Care este obiectivul proiectului Maya’s Amazing Bookland, de unde a venit ideea?

Proiectul meu de suflet “Maya’s Amazing Bookland” a pornit dintr-o joacă aș putea spune. Am început să cumpăr aceste cărți fetiței mele pe atunci de 5 ani cu dorința de o mai desprinde de tabletă și TV.

Am fost fascinată de varietatea titlurilor și a tematicilor regăsite în paginile cărților Usborne, de cât de frumos sunt ilustrate și conținutul prezentat atât de logic, simplu și pe înțelesul tuturor și mai ales, atractiv pentru copii. Apoi, mi-am zis că aceste cărți pot fi cadouri ideale pentru copiii prietenilor și de 3 ani de când mă ocup de Usborne, toți copiii din jurul meu primesc cadouri aceste cărți frumoase.

Treptat, am descoperit oportunitatea de a promova cărțile către alți copii, din grădinițe și școli, și așa am ajuns să îmi creez propriul job, să lucrez de acasă și să mă bucur de toate avantajele unei activități independente, în care eu să îmi organizez programul în jurul familiei mele, să inspir oameni asemeni mie și să fac ceva cu drag și bucurie.

Dintr-un obiectiv personal am ajuns să dezvolt un obiectiv macro și îmi doresc ca aceste cărți să ajungă la cât mai mulți copii din România.

  • Ce înseamnă conceptul Usborne?

Conceptul Usborne înseamnă în primul rând “Învață în joacă”. Copiii și mai ales părinții se îndrăgostesc iremediabil de aceste cărți odată ce intră în contact cu ele. Pentru că sunt atât de fain concepute, încât lipind abțipilduri, scriind și ștergând cu creionul marker pe bază de apă, descoperind informații sub clapetele interioare, jucându-se cu cărțile interactive sau lecturând pur și simplu poveștile frumos relatate și ilustrate, toate acestea îi transpun pe copii într-o lume a jocului prin care și învață diverse lucruri.

Conceptul Usborne înseamnă comunitate, părinți frumoși care caută să se conecteze cu copiii lor și fac împreună activitățile din cărți sau citesc împreună, implicându-i astfel pe părinți în dezvoltarea armonioasă a copiilor lor.

Și nu în ultimul rând, Usborne Books at home & school este un concept unic care oferă proaspetelor mămici (și nu numai) oportunitatea de a se regăsi pe sine, de a se dezvolta personal și de a dezvolta o activitate lucrând de acasă, având mai mult timp liber pentru copil sau copii și inspirând la rândul lor alți părinți cu aceste cărți minunate.

 

  • Cărui segment de vârstă se adresează cărticelele?

Editura Usborne are în prezent peste 3000 de titluri în portofoliu și lunar ei lansează aproximativ 20-25 titluri noi. Avem cărți pentru bebeluși de la 2-3 luni până la adolescenți de 15-16 ani.

  • Care sunt ariile de interes pe care le acoperă cărticelele?

Tematica regăsită în aceste cărți este vastă și variată– ficțiune, non-ficțiune, artă, geografie, istorie, muzică, artă culinară, matematică, științe, fizică, chimie, experimente, carduri cu activități și jocuri diverse, astfel că oricine poate găsi cu ușurință un titlu preferat.

  • De ce să aleagă părinții aceste cărticele, în detrimentul altora?

Părinții trebuie să acorde copiilor oportunitatea de a interacționa cu aceste cărți educative, în primul rând pentru că ele sunt de o calitate deosebită.

Conținutul este interesant, educativ, interactiv, iar hârtia este de calitate, la fel și cartonul. Vorbim de o editură de anvergură mondială cu o vechime de peste 40 de ani. Toate cărțile Urborne sunt concepute de o întreagă echipă de specialiști, nimic nu e lăsat la voia întâmplării, de umplutură. Subiectele abordate sunt făcute într-o manieră accesibilă, ușor de reținut.

  • Sunt cărțile aceastea utile și în grădinițe? Ar putea reprezenta material didactic?

Cu siguranță. Activitatea mea se desfășoară cu preponderență prin organizarea de târguri de carte la grădinițe și școli, pentru că îmi doresc cât mai mulți copii, părinți și educatori să intre în contact cu aceste cărți deosebite. Să aibă ocazia să le răsfoiască și să le descopere valoarea educațională. În urma organizării uni târg de carte, eu ofer grădiniței, respectiv școlii, cărți gratuite pentru bibliotecă sau pentru folosirea lor la clasă.

De obicei, mă interesez de subiectele și tematicile abordate pentru sezonul în care îi vizitez, pentru a mă asigura că voi prezenta o selecție potrivită. Având în vedere că pe lângă aceste târguri de carte, grădinițele și școlile comandă cărți și cadouri pentru Crăciun sau sfârșit de an școlar, cred că sunt utile și de valoare.

  • Ați testat cărțile înainte de a le scoate la vânzare, care a fost reacția copiilor?

O, da. Am un stoc impresionant, pentru că mi-am dorit ca fiecare carte prezentată să îmi treacă prin mână, să îi fac eu o evaluare ca să spun așa și să știu cum să fac recomandările potrivite. Deși editura lansează permanent noi titluri, încerc să am mereu ultimele noutăți, aproape că am creat o dependență, nu mă pot abține să nu comand titlurile nou apărute, pentru că această editură vine mereu cu idei noi, cu metode noi de activități, încât sunt extrem de atrăgătoare și fascinante.

  • De câte ori poate folosi un copil o cărticică, fără a se plictisi?

Copiii mici folosesc și refolosesc de foarte multe ori cărțile, mămicile îmi spun de multe ori că cel mic sau cea mica vine de câteva ori pe zi să o răsfoiască împreună, să o asculte (dacă este interactivă), să se joace sau să asculte povestea și informațiile din cartea aleasă. Copiii mai mari folosesc pe nerăsuflate cărțile cu activități sau își iau colecții de cărți de citit pentru a se bucura cât mai mult timp de ele, până la următorul târg de carte sau comandă.

  • Este limba cărților un impediment pentru înțelegere? Este necesară intervenția adultului, pentru a explica frazele, cuvintele în engleză?

Nu consider că limba engleză mai este un impediment pentru înțelegere la ora actuală în România. Și asta vi-o pot spune din perspectiva popularității acestor cărți, care au devenit acum un fenomen în România.

După Marea Britanie, țara de origine a acestor cărți, România este prima țară din Europa la nivel de vânzări, și este un volum considerabil. Chiar și familiile cu ambii părinți români au înțeles beneficiile învățării unei limbi străine de la o limbă fragedă și sunt mult mai deschiși să îi învețe pe cei mici cuvinte, expresii și cântecele în limba engleză.

În plus, avem o selecție vastă pentru cei care nu vorbesc limba engleză nativ, cărți cu CD sau cu sunete (cuvinte pronunțate de vorbitori nativi), foarte populare de altfel. Intervenția adultului este necesară în primii ani de viață ai copilului, editura Usborne chiar îi încurajează pe părinți să le citească celor mici, să facă împreună activitățile din cărți sau să citească împreună, pentru ca cei mici să deprindă plăcerea de a lectura și căpăta încredere în capacitatea proprie de a lectura independent.

Există foarte multe titluri cu ghid îndrumător pentru părinți despre cum să citească o poveste, intonație, expresivitate, claritate, cum să pună întrebările pentru ca cel mic să fixeze mai bine noțiunile nou învățate.

Carti Usborne_Magia cărților Usborbe - Mayas Amazing Bookland

  • Cum și de unde se pot achiziționa cărțile?

Cărțile se pot achiziționa online, de pe pagina de Facebook Maya’s Amazing Bookland, sau de la târguri de carte din grădinițe, școli , corporații, sau târguri de anvergură gen Bookfest, Gaudeamus, Baby Boom, etc.

În perioada 22 -26 noiembrie ne puteți găsi la târgul de carte Gaudeamus Internațional, etaj 1 stand 123.

De asemenea, cine dorește să comande mai multe cărți o poate face înscriindu-se și ca distribuitor (chiar dacă nu dorește să le comercializeze).

Pentru achitarea online a unui pachet de înscriere în valoare de aproximativ 270lei (=50GBP) primește o cutie mare de cărți(cele mai bine vândute) în valoare de aproximativ de 820 lei (150GBP). Înscrierea se face foarte ușor online, accesând link-ul http://org.usbornebooksathome.co.uk/mayasamazingbookland/join-my-team/join-today.aspx

Cărțile fiind livrate prin DHL direct acasă. Eu voi putea oferi suport permanent pentru ca această experiență să fie una dintre cele mai frumoase și plăcute.

Carti Craciun Usborne - Mayas Amazing Bookland

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.