#OursToLose, Youtube

Campania #OursToLose acaparează internetul cu scopul de a salva planeta

Youtube, platforma cu informație video și-a schimbat pictograma. În locul simbolului descriptiv roșu a apărut un urs polar care alternează cu un glob pământesc. Mesajul este #OursToLose și reprezintă o campanie de conștientizare asupra încălzirii globale.

polar bear youtube

Luni, 23 noiembrie, la 20.00 ora României, pictogramele Youtube de pe toate canalele de comunicare au fost schimbate. În locul lor a fost afișat un deșert care alternează cu un ocean. Mesajul este destul de puternic și invită la semnarea unei petiții care vrea să demonstreze că o voce comună poate determina liderii lumii să oprească emisiile de gaze, să găsească modalități de a diminua poluarea.

Pus pe seama pierderii noastre, a tuturor pământenilor, mesajul campaniei susține că: Schimbarea climatică afectează lucrurile pe care le iubim și avem atât de mult de pierdut!

Omenirea este amenințată dacă încălzirea globală emană cantități gigantice de gaz metan din tundra arctică. ONU recunoaște că aceasta este una dintre multele amenințări climatice catastrofale cu care ne confruntăm și în curând, după cum se menționează pe site-ul Avaaz, liderii mondiali se vor întâlni la Paris pentru un summit pe tema climei, invocând o situație de urgență a încălzirii globale la nivel mondial.

Aceasta este ceea mai mare petiție a site-ului Avaaz și militează pentru singura soluție: 100% energie nepoluantă. Acesta este un obiectiv realist, întrucât 20% din energia electrică la nivel mondial provine din energie curată, și energia solară este mai ieftină decât cărbunele în multe țări. Este nevoie doar de acordul liderilor lumii să accepte realitatea și să schimbe normele, procesele, la nivel politic și în ceea ce privește afacerile internaționale.

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare cu care se confruntă umanitatea și este nevoie de cea mai mare petiție făcută vreodată. Suntem toți diferiți iar frumosul este diversitate. Dar oricine și oriunde suntem, schimbările climatice amenință tot ceea ce iubim, și ne aduc pe noi toți împreună. Este timpul să ne unim forțele pentru o lume fără poluare!

Petiția poate fi semnată aici: secure.avaaz.org/en

Mai multe informații în materialul video: #OursToLose

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.