Tinerii soluţionează problemele părinţilor cu SIT-UP

O echipă de elevi din Israel s-a gândit la siguranţa copiilor atunci când sunt purtaţi pe umeri de către părinţi şi pentru a preveni accidentele, au venit cu o idee de start-up, care le-a asigurat locul III la Competiţia “Compania Anului 2015” organizată de Junior Achievement International la Berlin. 

Siguranţa copiilor este o problemă de interes major. În România, în luna februarie 2015,  legea a impus părinţilor să aibă obligatoriu scaun de maşină pentru transportul copiilor sub 135 cm.  Câţiva elevi din Israel s-au gândit la siguranța copiilor inclusiv atunci când sunt ţinuţi pe umeri de către părinți, sau alte persoane apropiate. Ei au inventat Dispozitivul “Sit –Up” şi vor să îl facă cunoscut întregii lumi. Echipa şi-a prezentat ideea de business în cadrul competiţiei “Compania Anului 2015” şi a obținut premiul III la competiția de la Berlin.

Dispozitivul se adresează adulţilor pentru a purta pe umeri copii de până la şapte ani, în perfectă siguranţă. Deşi cei mai tineri din competiţie, Shahak Musai, Ofek Konfidan,Sapir Paz, and Idan Hartman au fost încrezători în compania lor, numită Graffiti, cu care au câştigat şi concursul Tel Aviv în luna iunie.

Sit-Up a vândut deja zeci de produse până la momentul competiţiei. Potrivit lui Shahak Musai, CEO al Graffiti, produsul nu are doar un obiectiv comercial, ci are, de asemenea, o implicaţie socială. “Sit-Up este produs realizat de către compania Netiv din Hadera, care angajează persoanele cu nevoi speciale “, a spus el.

Sit up project   jaromania - Echipa Israel - SIT UP

Din partea României, Vlad Dinu este cel care a prezentat, împreună cu echipa sa, aplicația SmartRead. Vlad a câștigat premiul Alumni Leadership Award în finala europeană Compania anului 2015. Juriul a evaluat abilitățile de lider, spiritul de echipă, atitudinea exemplară și entuziasmul tinerilor din cele 36 de țări reprezentate în competiția de antreprenoriat de la Berlin.

 Romania TechEd

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.