Liber-la-educație-sau-educație-la-liber-Ediția-2018

Liber la educație sau educație la liber? Ediția 2018

Educație financiară pentru copii

Știați că România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar asta se reflectă în propriile noastre vieți pline de alegeri neinspirate financiar?

Pentru că acest lucru nu se va schimba peste noapte, orice demers de educare contează. Astfel că pe 19 mai, în cadrul evenimentului Liber la educație sau educație la liber? am decis să abordăm educația finaciară.

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferată pe post de „recompensă“ pentru 5 minute de liniște.

Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Evenimentul Liber la educație sau educație la liber? pune pe aceeași scenă 4 speakeri de top, care vor împărtăși cele mai noi și valoroase informații despre educația financiară a copiilor noștri din mai multe perspective: didactică, psihologică și practică.

Este prima conferință de educație financiară adresată exclusiv părinților. Pentru abonatii Paginadepsihologie.ro avem o surpriză! Beneficiați de 30% discount la achiziționarea biletelor prin menționarea codului #30PDP.

Invitați:

Gáspár György este psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelațonalăÎnRomânia.

Carmen Iorgulescu este psiholog, trainer, coordonator KEN Academy.

Oana Moraru: „Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. Imaginea proprie în viitor se construiește când funcțiile executive ale creierului sunt bine stimulate și dezvoltate. A vorbi despre securitatea lor financiară sau starea de bine economică și socială este echivalent cu a vorbi acum despre atenția lor voluntară, despre autocontrol, planificare, prioritizare. Cele mai importante calități ale minții se formează din anii copilăriei timpurii și până la finalul adolescenței. Despre funcțiile executive ale minții vă invit să vorbim: cum se formează atenția, autocontrolul? Cum apare conștiința sinelui viitor și grija de azi – la copii – pentru viața lor de mâine? Cum este educația financiară un mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea? Cum îl ajut pe copilul meu să fie mai conștient de nevoile lui de azi și de mâine?

Adrian Asoltanie: „Părinții, copiii și banii, o relație complexă, uneori ignorată, deseori înțeleasă sau dezvoltată greșit. Am întâlnit câteva mii de copii la cursul meu «Micul Dresor de Lei» pe care îl susțin în școli de la clasa I-a până la liceu. Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din păcate am întâlnit deseori convingeri și valori formate deja, susținute de părinți sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi și adulții de mâine.

Dragi părinți, e timpul să abordăm direct acest subiect care va influența MAJOR destinul copiilor noștri. Înțelegerea corectă a valorii muncii, creativității, răbdării, cumpătării și generozității reprezintă baza unei personalități echilibrate și împlinite. Educația financiară este despre viață, nu despre bani.

Gáspár György: „Puterea psihologică a banilor – Fără doar și poate, părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional.

Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare. Vă aștept cu drag, să dezlănțuim împreună inteligența financiară din familiile noastre.

Carmen Iorgulescu: „A oferi educație financiară copilului dumneavoastră este la fel de important ca a avea grijă de sănătatea lui! Noi, părinții suntem primii «specialiști» pentru copiii noștri, în orice domeniu, inclusiv în cel financiar. Mama și tata îi familiarizează cu noțiunea de bani și importanța acesora, dezvoltându-le cu timpul un coeficient de inteligentă financiară. Această reursa îi ajută pe copii să își dezvolte autonomia, să învețe să își gestioneze pușculița cu înțelepciune, indiferent dacă au strâns în ea sume mici sau mari. 

Este deci foarte important să ghidăm acest proces educativ, alegând cuvinte, comportamente și atitudini echilibrate față de subiectele financiare. Vă invit așadar, să povestim împreună despre universul emoțional al copiilor noștri și despre resursele pe care le putem genera în rolul nostru de ghizi pe drumul copiilor către viața de adolescenți și apoi de adulți echilibrați emoțional și bine ancorați în realitatea pragmatică înconjurătoare.

Vezi detalii accesând acest link!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.