Bianca Voinea - Story Cake - cadou de Crăciun 2017

Tortul amintirilor dulci: Story Cake by Bianca Voinea

Trăim în secolul vitezei și experimentăm o sumedenie de trăiri. Cele mai frumoase sunt legate de sfera afectivă: de familie și de cei apropiați. De aici și dorința de a face din fiecare moment semnificativ unul memorabil. Bianca a vrut să personalizeze un cadou și a reușit! A reușit să facă un business.

Am cunoscut-o pe Bianca Voinea la o conferință Business Women Forum Romania. În calitate de speaker, Bianca, de profesie jurnalist și antreprenor, a vorbit femeilor despre elementele care transformă povestea unui business într-un subiect de știre.  Ulterior am vrut să aflu ce afacere conduce Bianca, așa că vă invit să savurați un interviu despre Story Cake.

  • Ești un om competent, care ar fi putut începe orice alt business. De ce ai ales această nișă și cum ți-a venit ideea?

Bianca: Am ales, în primul rând, să ofer zâmbete. Un astfel de „tort” nu face altceva decât să aducă zâmbete. De ce am ales tocmai nișa asta? Pentru că îmi plac copiii, îmi place frumosul și îmi place să îmi pun creativitatea la bătaie în tot ceea ce fac. În plus, la noi în țară nu prea este dezvoltat acest concept. Evident, ca orice antreprenor, m-am documentat și am vazut că sunt doar câțiva care au acest tip de produs: cadouri în formă de tort.

Story Cake - Biaca Voinea

Începutul a fost unul natural. Când am făcut primul tort nu l-am făcut pentru business. L-am făcut pentru prietena mea cea mai bună, care născuse. Nu am vrut să mă duc la maternitate cu cadourile într-o pungă, ci am încercat să le „asamblez”. Și așa a ieșit primul tort. Când am ajuns la ea, toata lumea se uita lung după mine și toți mă întrebau „De unde ați cumpărat minunăția asta?”. 🙂 Atunci a încolțit în mintea mea ideea. Mi-am spus:

„Dacă oamenii mă întreabă de unde l-am cumpărat, înseamnă că există piață pentru așa ceva și ce-ar fi să încerc să transpun într-o afacere ideea mea?”.

Primul Story Cake by Bianca Voinea

  • Ai cercetat așteptările consumatorilor înainte de a deschide Story Cake?

Bianca: De cercetat, am cercetat, la început, între prieteni, dar ei toți credeau în mine. Mi s-a părut că sunt subiectivi și am început să prezint torturile în comunitățile de antreprenoare. Mi-a zis că ele au viziune pentru un potențial business și, mai presus de orice, sunt și mame, deci potențiali clienți. Spre surprinderea mea, și reacțiile lor au fost extrem de emoționante pentru mine (deci prietenii au fost, până la urmă, obiectivi :)) ), așa că am zis să îmi fac curaj și timp pentru a mă apuca de treabă.

Pas cu pas, din tort în tort și din reacție în reacție, am descoperit că oamenii sunt mult mai atenți la detalii și au început să pună preț pe inedit iar detaliile fac diferența.

  • Consumatorii cunosc câteva concepte cu privire la cadourile pentru Baby Shower, înaintea nașterii, setul de după naștere oferit mămicilor, dar și trusoul de botez. Ce anume trebuie să conțină fiecare și ce oferă Story Cake?

Bianca: Recunosc, deși este un „obicei” împrumutat, petrecerile de Baby Shower mi-au adus cele mai multe comenzi. La oricare dintre variantele tale, răspunsul este următorul: „tortul” conține fix ce vrea clientul. 🙂 Niciun tort nu seamănă cu altul. Le personalizăm în funcție de tematică, de buget sau de hobby-urile copilului sau ale familiei viitorului bebeluș. În mare parte ele conțin pamperși, hăinuțe, jucării, suzete, biberoane sau orice altceva îi este necesar unui copil. Am avut inclusiv comenzi pentru adulți, iar piesele principale au fost o geantă și un set de bijuterii. Deci butaforia noastră nu se limitează doar la cei mici.

Bianca Voinea - Story Cake - cadou de Crăciun 2017

  • Ce spun părinții de această idee ingenioasă, de personalizare a unui cadou de acest fel?

Bianca: Părinții sunt extrem de încântați. Cum spuneam: împart zâmbete în stânga și-n dreapta. Până la urmă, cadourile pe care le găsești în „torturile” mele nu sunt unicat, dar unicată este prezentarea și unicate sunt reacțiile. Să văd cum se luminează fața unui copil este de neprețuit pentru mine. Și la fel este și pentru părinții care comandă astfel de cadouri pentru micuții lor.

Bianca Voinea - Story Cake - cadou de Crăciun 2017

  • Care a fost cea mai mare provocare legată de personalizarea unui tort cu cele necesare copilului?

Bianca: Cred că primul tort a avut cea mai mare încărcătură emoțională, pentru că îi era dedicat prietenei mele. Ea mă știa că sunt creativă de fel, deci trebuia să fac ceva să îi depășesc așteptările. Și am reușiiit! 🙂 Sigur, fiecare tort este o provocare, pentru că încerc mereu să mă ridic la nivelul așteptărilor clienților. De multe ori, „lucrez în pagubă”. :))) Am tendința să pun în „torturi” mai mult decât mi-a cerut clientul. Dar nu-mi pare rău, mai ales când aud: „Nici dacă îți spuneam în cel mai mic detaliu cum vreau să iasă nu ar fi arâtat atat de bine!” sau „Cu tortul ăsta trebuie să mergem la petrecere pe jos, pentru că e prea frumos și trebuie să îl vadă cât mai multă lume!” Sunt cuvintele unor necunoscuți, practic, dar când ajungi la sufletul omului dispare bariera socializării.

  • Cât de mult contează ca un copil să se regăsească în surpriza oferită?

Bianca: E cel mai împortant. Pentru el îl fac, așa că dacă micuța sau micuțul nu se regăsește în surpriză l-am făcut degeaba. Înainte de a mă apuca de orice comandă insist să stau de vorbă cu clientul. Unii îmi spun „Fă-l cum vrei tu. Am văzut torturile și am încredere că o să iasă foarte frumos și al meu.” Dar pe mine nu asta mă interesează. Pe lângă aspectul lor, fiecare tort este făcut în acord cu personalitatea celui care urmează să îl primească. Altfel… business-ul meu nu își atinge scopul principal: acela de a aduce zâmbete. Știu, poate nu gândesc ca un antreprenor clasic: „Trebuie să fac bani! Pentru asta pornești un business.” Da, cam asta e ideea unui business, dar dacă nu pui și pasiune și un strop de suflet în ceea ce faci, mai bine nu faci. Într-un business trebuie să și crezi ca să funcționeze. Nu e nimic mecanic.

Story Cake - torturi din cadouri - Paco Studio

  • Cu siguranță ai văzut multe reacții ale celor care au primit torturile altfel, dar care a fost reacția care te-a uimit cel mai mult și de ce?

Bianca: Povesteam mai devreme de prietena mea, pentru care am făcut primul tort. Reacția ei mi-a rămas întipărită în minte, tocmai pentru că mă cunoștea și știa „ce-mi poate pielea” :). Era atât de fascinată de cadou încât mai că îi venea să sară din pat (deși născuse cu câteva ore înainte J) să cheme pe toată lumea din maternitate să îl vadă. În rest, nu pot să fac o selecție a reacțiilor. Fiecare s-a bucurat la maximum de produsul final, tocmai pentru că am reușit să transpun în „torturi” ceea ce își doreau ei să transmită. Evident, bucuria copiilor e cea care îmi umple sufletul cel mai tare! 

Story Cake - torturi din cadouri - Paco Studio

  • Vin sărbătorile, urmează torturi cadou cu diferite „ingrediente”, cu Moș Crăciun și elfi, bănuiesc. Ce pregătește Story Cake, pentru un Crăciun de poveste?

Bianca: Fix asta pregătim: povești! 🙂 Și ședințe foto personalizate. Business-ul ăsta mi-a întărit încă o dată convingerea că familiile pun preț pe micile bucurii ale vieții și pe amintiri și am început o colaborare foarte draguță cu băieții de la PACO studio, niște talentați în arta foto-video, cu care fac un fel de share de clienți. Eu le propun clienților mei ședințele foto pe care le fac ei într-un decor de poveste pentru Crăciun, iar ei, la rândul lor, mă recomandă cu Story Cake pentru cadourile de la Moșul. 🙂 Cum arată „torturile” speciale de Crăciun? Din nou: arată după chipul și înfățișarea norocoșilor care le primesc. 🙂

Mai multe modele de torturile realizate din felurite daruri, aici:  www.facebook.com/storycakeromania

Bianca Voinea - Story Cake - cadou de Crăciun 2017 @ PACO STUDIO

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.