Naturici - magazin pentru copii

Naturici – un magazin online, creat din grija pentru copii

Din dorința de a oferi copiilor tot ce este mai bun, frumos și potrivit lor, documentarea pentru produsele kid friendly a devenit o provocare în contextul unei piețe guvernate de producții chinezești neavizate. Așa am descoperit un concept de magazin care își alege cu mare atenție produsele, fapt pentru care am considerat că merită să vi-i prezentăm într-un interviu cu fondatoarele Naturici.ro.

Naturici.ro este destinația perfectă pentru alegerea celor mai frumoase, sănătoase și educative produse și cadouri pentru copii. Naturici selectează cu grijă, pentru cei mai gingași clienți, hainuțe și accesorii din materiale naturale, încălțăminte sănătoasă pentru cei mici, jucării educative, cărți cu activități și produse premiate pentru îngrijirea bebelușului.

  • Ce aduce nou pe piață Naturici?

O selecție atentă de produse certificate cu cele mai înalte standarde de siguranță și sănătate, dar  și premiate, pentru a acoperi cât mai mult din nevoile bebelușilor și ale copiilor. De asemenea, acoperim vârste de la 0+ până la 6-7 ani și cu unele articole venim chiar și în întâmpinarea adulților.

Un alt factor la care ținem în mod deosebit, este experiența pe care o oferim clienților: livrare rapidă, împachetare standard gratuită, răspuns rapid la solicitări, multă atenție la detalii. Ne dorim ca magazinul nostru să fie un reper pe piață în acest sens și, din fericire, feedback-ul pozitiv nu întârzie să apară. Scopul nostru ca fiecare client să aibă o experiență completă și plăcută, nu doar articolul comandat.

  • Cum s-a născut proiectul?

Suntem părinți la rândul nostru și de multe ori am fost în situația de a apela la site-uri din afara țării, cu transport costisitor. Piața începe să fie educată și ne dorim să contribuim și noi la acest proces, de a cumpăra articole sănătoase, durabile, educative în cazul jucăriilor și cărților.

Astfel, proiectul s-a născut din multă dragoste pentru copii, respect pentru părinți și nu în ultimul rând pentru natură, motiv pentru care avem și un parteneriat cu o companie care folosește bicicleta pentru livrare, Bicycle Express.

  • Care este secțiunea de produse reprezentative pentru conceptul Naturici?

Este dificil să punctam o categorie, din moment ce toate sunt selecționate să fie sigure și sănătoase. Fiecare articol are o poveste în spate, premii sau certificări. De exemplu, toate hainele sunt din fibre naturale organice, pantofii sunt recomandați de medicii pediatri ca fiind siguri pentru primii pași, cizmele de ploaie sunt din cauciuc natural, articolele de hrănire bebeluș sunt din bambus organic, jucăriile din lemn natural, cu vopsea non toxică, pe bază de apă, dar rezistente în același timp, cărțile sunt din materiale reciclate și cerneala pe bază de apă.

Toate ne sunt dragi și vorbim cu entuziasm despre fiecare produs în parte.

Naturici - produse back to school

  • Sunt jucăriile din lemn recomandate copiilor în detrimentul celor din plastic? De ce da, de ce nu? Sunt mai rezistente? Cum se comportă din punct de vedere al igienei, cum se pot întreține?

Există o mulțime de jucării pe piață, de proastă calitate, din plastic casant sau care conțin BPA, ftalați și alte substanțe nocive, care sunt extrem de periculoase pentru copii. Jucăriile din lemn sunt rezistente la impact și nu se sparg sau sfărâmă în bucățele, iar brandurile de top folosesc substanțe care nu sunt nocive pentru copii în prelucrarea lor (vopsele pe bază de apă, adezivi non-toxici etc)

Mai mult decât atât, chiar și jucăriile din plastic care respectă standardele de calitate, au sunete, lumini și alte metode care distrag atenția copilului și nu îl ajută să descopere frumusețea jocului în sine. Acest tip de jucării îi limitează procesul de gândire și îi îngrădesc folosirea imaginației și a creativității.

Jucăriile de lemn ajută copilul să exploreze tot ce au ele de oferit, îl încurajează să preia controlul asupra jocului și să interacționeze cu persoanele din jurul lui.

Din punct de vedere al igienei, veți observa că și în multe cabinete de pediatrie, sunt preferate jucariile din lemn, tocmai pentru că sunt mai sigure și se pot dezinfecta ușor.

  • Putem spune despre jucăriile din lemn că sunt eco friendly? În principiu, și producția de plastic nu este lipsită de daune asupra naturii, la fel cum nu este nici extracția de lemn.

Lemnul este un material natural și atât timp cât extracția de lemn poate fi făcută controlat, procesul de prelucrare a lemnului nu produce poluare, iar jucăriile în sine nu sunt vopsite cu substanțe dăunătoare mediului, putem spune că jucăriile din lemn sunt eco-friendly. Mai mult decât atât, există și banduri de jucării care au o politică eco-friendly. Sevi Italia, un brand prezent în magazinul nostru, direcționează o parte din veniturile obținute din vânzarea jucăriilor pentru plantarea de copaci în zone protejate.

  • Părinții simt o melancolie la interacțiunea cu jucăriile din lemn. Cum reacționează însă copiii?

Jucăriile din lemn nu au vârstă, ele sunt iubite atât de părinți, cât și de copii. Marile branduri de jucării din lemn investesc multe resurse în actualizarea designului și a functionalității acestora și în aducerea de elemente inovatoare pentru a menține viu interesul copiilor față de acest tip de jucării. Datorită multitudinii de forme și texturi, copilul explorează în permanență și își dezvoltă imaginația, curiozitatea și creativitatea.

  • Care este cea mai complexă jucărie de lemn și pentru ce vârstă este recomandată?

Jocurile de construcție cu multe piese din lemn ar putea fi considerate cele mai complexe jucării din lemn. Avem mai multe selecții în magazinul nostru, adresate copiilor de peste 3 ani sau peste 5 ani, în funcție de model. Setul Micul Arhitect de la brandul ceh Detoa, potrivit pentru copiii cu vârstă de peste 5 ani, am putea spune că dezvoltă multiple abilități ale copilului: își dezvoltă imaginația și creativitatea, îndemânarea, vederea în spațiu și deprinde primele noțiuni de geometrie, fizică și arhitectură.

Naturici joc

  • Cum vă alegeți furnizorii? Există anumite standarte de calitate și protecție a jucăriilor, în special cele de lemn?

Naturici a selecționat doar jucării din lemn de bună calitate, realizate de producători de top din Europa – Detoa, AbaFactory și Miva Vacov din Cehia și Sevi din Italia – care respectă standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană, își aleg cu atenție și strictețe furnizorii și au o politică eco-friendly de fabricare, distribuție și vânzare a jucăriilor.

  • La nivelul pieței din România, este necesară educarea publicului cu privire la jucăriile din lemn?

Așa cum spuneam și mai sus, piața a început să reacționeze la acest curent de a cumpăa sănătos. Desigur, mai este foarte mult până ajunge să devină obicei și suntem într-un proces continuu de educare – noi scriem articole pe blog, realizăm filmulețe educative, povestim despre toate beneficiile produselor pe care le comercializăm, însă lucrurile nu ar trebui să se oprească aici – poate ar fi util să se vorbească în grădinițe, școli sau alte medii de acest gen despre cât de important este să achiziționăm produse de calitate și despre faptul că, pe termen lung, se reduc și costurile pentru părinți.

Ne bucură articolele și inițiativele de acest gen, pentru că fiecare pas mic ne duce mai aproape de scopul final – grija și siguranța copiilor noștri.

Naturici - jucării

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.