Hrănește supereroi

“Hrănește supereroi”, proiect pentru copiii bolnavi de cancer

“Hrănește supereroi” va fi platforma prin care vom încerca să strângem fonduri pentru a oferi o masă sănătoasă copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic București. Momentan, eroii construiesc, deci platforma va fi gata în curând.

Aceasta inițiativă este parte a unui program de nutriție mai larg, program prin care se dorește educarea părinților și copiilor despre ceea ce înseamnă alimentația unui copil bolnav de cancer.
Pentru a oferi un sprijin specializat, s-au pregătit:
  • broșuri cu informații despre nutriție;
  • vizite în spital ale nutriționistilor pentru a evalua copiii și a le stabili un meniu personalizat;
  • atelierele de nutriție;
  • atelier de sucuri;
  • o carte de bucate cu rețete special create pentru copiii bolnavi;
  • mese gratuite corespunzătoare în spitale.
“Hrănește supereroi” va îngloba toate aceste inițiative și se va focusa, ca și tool de fundraising, pe acești 13 lei de care avem noi nevoie pentru fiecare copil în parte. Sunt 35 de supereroi, așa îi denumește Asociația pe copiii bolnavi de cancer, eroi cărora li se va oferi o masă corespunzătoare în  fiecare zi, de luni până vineri.

Program de nutriție pentru copiii bolnavi de cancer

Proiectul “Zi cu Fapte Bune” ajută copiii bolnavi de cancer în combaterea efectelor chimioterapei prin nutriţieProgramul ”Zi cu Fapte Bune”, creat de Asociaţia Spitale Curate, desfăşoară un proiect inedit de nutriţie pentu copiii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul Marie Curie. Prin acest proiect, copiii internaţi şi părinţii acestora sunt familiarizaţi cu noţiuni importante despre alimentaţia sănătoasă şi igienă atât în cadrul spitalului, cât şi în afara acestuia.
Informarea se face prin intermediul unor broşuri menite să clarifice reguli de bază ale nutriţiei în timpul tratamentului împotriva cancerului. În completarea broşurilor, pacienţii vor primi o carte cu reţete special create pentru un regim prin care se pot ameliora efectele secundare dure ale chimioterapiei, oferind detalii despre modul de preparare a alimentelor, sugestii de condimentare şi sugestii de meniuri.
Kituri de nutriţie esenţiale pentru copii Kitul de internare conţine broşuri- cu informaţii despre alimentele permise şi interzise în timpul tratamentului şi efectele secundare ale chimioterapiei cu metodele de combatere a acestora- şi cartea cu reţete.Kitul de externare vine în susţinerea primului kit şi cuprinde alimentele necesare pentru ca cei mici să poată urma regimul personalizat şi în perioada când stau acasă.Banca Transilvania este unul dintre partenerii principali ai Asociaţiei Spitale Curate, care sprijină proiectul “Zi cu Fapte Bune”. Prin intermediul acestei colaborări, banca susţine eforturile asociaţiei, atât pentru educarea micilor pacienţi, cât şi pentru imbunătăţirea calităţii şederii în spital pe perioada internării.

Despre Asociaţia Spitale Curate

 Asociaţia Spitale Curate este o Organizaţie Non-Profit înfiinţată în anul 2014 care se ocupă cu dezvoltarea şi întreţinerea de proiecte de sănătate dedicate cu precădere pacienţilor bolnavi de cancer din Bucureşti. Principalul proiect al asociaţiei este “Zi cu Fapte Bune”.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina: www.spitalecurate.ro 

Persoana de contact: Alexandra Răureanu

E-mail: alexandra.raureanu@spitalecurate.ro

Telefon: 0747 444 093

Donaţii se pot face în contul Raiffesein: RO46RZBR0000060016949927 lei, beneficiar: Asociaţia Spitale Curate. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.