Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fericire! Deși controversați, consumați în cantitate recomandată, carbohidrații pot fi buni pentru organism. Galletto Ristorante, cunoscut pentru specialitatea casei, cocoșelul rumenit pe jar, îmbrățișează cercetarea recentă și inaugurează, cu acest prilej, un meniu dinamic, cu multe feluri de paste, întregind astfel conceptul italian al restaurantului.
Un nou studiu, mediatizat în aprilie 2018, a arătat că pastele făinoase, consumate ca parte a unei alimentații sănătoase, nu doar că nu îngrașă, dar ne fac mai fericiți. Conducerea Restaurantului Galletto s-a bucurat la aflarea veștii și a decis că este momentul să ofere clienților un meniu variat, pe bază de paste.
Ideea a adus o nouă colaborare cu Luminița, bucătar priceput, premiată de 2 ori de Accademia Italiana della Cucina și apreciată, în mod deosebit, de către Președintele Academei, Luigi Zaccagnini.
Iubitorii de paste pot savura paste cu creveți și dovlecel, paste cu fructe de mare și ciuperci de pădure, paste umplute cu șuncă cu sos de smântână dulce și șuncă, paste cu sos de roșii, usturoi și calamari, paste cu trufe, paste cu carne tocată și ciuperci de pădure, paste cu scoici și multe alte tipuri pe care vă invităm să le încercați în grădina urbană Galletto, restaurant cu acoperiș de sticlă retractabil.
Conform studiului menționat, carbohidrații sunt excelenți, deoarece eliberează energie în mod lent. În același timp, contribuie la starea de sațietate și generează mulțumire. Acest lucru se datorează faptului că pastele sunt pline de proteine care conțin doi aminoacizi importanți, L-fenil-lalanină și trytophan, care eliberează endorfine și ne binedispun.
În studiul publicat în cadrul BMJ Open, impactul consumului de paste făinoase asupra greutății corporale și a indicelul de masă a 2.488 de participanți a fost evaluat din datele colectate prin 30 de studii comparate.
Persoanele care au luat parte la studiu au mâncat aproximativ 3,3 porții de paste pe săptămână în loc de alți carbohidrați, menținând, de asemenea, o dietă cu nivel scăzut de indice glicemic.
Pastele au acest indice scăzut, ceea ce înseamnă că nu va crește nivelul de zahăr din sânge într-în ritm alert, cum o fac alți carbohidrați rafinați, ca pâinea albă. Altfel spus, pastele nu au un efect negativ asupra rezultatelor în greutatea corporală, atunci când sunt consumate ca parte a unui model alimentar sănătos.
Weekend-ul 25-27 mai se anunță a fi unul de nota 10 la Restaurant Galletto, în compania magicianului Andrei Gîrjob, și a cântăreței Luise. Nu uitați, nu vă feriți de paste, pentru că ne fac mai fericiți!