școală și grădiniță în Greenfield

Se vor construi o școală și o grădiniță de stat în Greenfield Băneasa

Rezidenții din Sectorul 1 București vor beneficia de noi instituții de învățământ lângă Pădurea Băneasa, o zonă cu aer curat, extrem de necesar copiilor. O școală și o grădiniță de stat vor fi construite în Greenfield, cartierul îmbrățișat de pădure, după ce Consiliul General al Municipiului București a acceptat propunerea de donație a unui teren de 9620 mp, înaintată de către Impact Developer & Contractor. Valoarea donației, care include și proiectul pentru construirea școlii și a grădiniței, se ridică la 1.75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.

În ședința de miercuri, 15 iulie 2020, Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect care vizează răspunsul pozitiv la oferta de donație a unui teren situat în București, Aleea Teișani Sector 1, pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice în cartierul Greenfield. Conform informațiilor cuprinse în document, lucrările de construire, ce sunt în responsabilitatea Consiliului, au termen de începere data de 31 decembrie 2020.

„Se acceptă oferta de donaţie cu sarcini autentificată sub nr. 456/2020 a SC Impact Developer & Constructor SA având ca obiect terenul situat în Aleea Teişani nr. 300-324, nr. 394-410, Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 15-31, nr. 33-41, parcelele A 468/37, 38, 39, 40/1, 40/2, 40/3, 40/4, 40/5 şi 40/6, sector 1 (actualmente Aleea Teişani nr. 312-324, sector 1) în suprafaţă de 9.620 mp. (…) După încheierea actului de donaţie în formă autentică, imobilul-teren (…) trece în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea includerii în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi realizarea unei şcoli şi a unei grădiniţe, împreună cu toate anexele şi utilităţile necesare”, se menționează în proiectul de hotărâre adoptat.

Proiectul răspunde cererii tot mai mari de locuri în școli și grădinițe din Sectorul 1, acolo unde se înregistrează tot mai multe investiții în domeniile office și rezidențial în ultimii ani, ceea ce a dus și la o creștere a numărului de preșcolari și elevi. Cele două centre educaționale sunt parte integrantă a Greenfield Plaza – cel mai mare centru comunitar construit în cadrul unui ansamblu rezidențial din București, dezvoltat pe 32,071 mp, ce va cuprinde: grădiniță și școală de stat, terminal STB, stație minibus, strip mall, centru sportiv si de recreere cu spa, piscina si terenuri de sport.

Școala și grădinița vor avea acces direct la un drum public și vor constitui spații educaționale moderne, unde vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii din zona de Nord a Bucureștiului, astfel:
– grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă; va fi dotată cu o sală multifuncțională, un cabinet medical, izolator, oficiu alimentar, spații administrative, spații tehnice și o curte de joacă acoperită;
– în școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii; vor fi 13 săli de clasă, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), 2 ateliere (muzică și arte), sală after-school, bibliotecă, sală de sport cu vestiare, foaier multifuncțional, cabinet logopedic, cabinet de consiliere pedagogică, un cabinet medical + izolator, spațiu bufet + oficiu alimentar, magazin școlar, curte interioară acoperită, teren de sport în aer liber, curte de recreație parțial acoperită, atelier de mentenanță, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spații tehnice și administrative.

„De-a lungul timpului am susținut un stil de viață sănătos și am avut multiple inițiative de educare a publicului larg, a comunității Greenfield și acțiuni de formare a copiilor. Evenimente de plogging și plantare, sesiuni de birdwatching și construire de căsuțe pentru păsări în Pădurea Băneasa dovedesc implicarea Impact în educația non-formală și responsabilizarea socială. Și pentru că a venit momentul să facem mai mult pentru educație, cu suportul și acceptul Primăriei și al Consiliului Local din Sectorul 1, am donat acest teren pe care se vor construi grădiniță și școală, de care vor beneficia toți cei care locuiesc în nord, cu precădere în cartierul Greenfield si zona limitrofă. Este un pas important pentru noi și sperăm ca inițiativa să fie apreciată și, de ce nu, să îi inspire și pe alții, pentru că instituțiile educaționale mai aproape de casă contribuie la un standard ridicat al calității vieții”, a declarat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.

Printre avantajele pe care le aduc cele două centre educaționale se numără: câștigarea unui timp prețios alături de cei dragi, prin reducerea timpului necesar deplasării între școală / grădiniță și domiciliu, posibilitatea unui somn prelungit dimineața și un plus pentru copii, prin prisma aerului curat, reducerea poluării.

Despre Greenfield Băneasa:

Greenfield Băneasa este cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa și Tunari. Cartierul este situat în apropierea centrelor comerciale, a hub-ului de birouri Pipera-Aviației, la câteva minute de DN1, autostradă A3 și aeroportul internațional Henri Coandă. Conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidențial de sine stătător la dezvoltarea unei comunități urbane integrate. Început în 2007, Greenfield Băneasa a fost planificat a se dezvolta în mai multe faze, pe o suprafață de 60 ha și va totaliza peste 7.000 de locuințe.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada post-comunistă. În cei 29 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de metri pătrați construiți și peste 4.000 de unități livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.548 de locuințe. În luna mai 2020, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a finalizat prima fază a proiectului Luxuria Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvoltă pe un teren de 22.500 mp, cuprinde 630 de apartamente și beneficiază de 9650 mp de spații verzi. Cel mai nou proiect rezidențial este Boreal Plus din Constanța, care cuprinde un segment de case – 18 vile și un segment de 9 blocuri, cu 675 de apartamente.

Compania Impact este certificată ISO 9001 (demonstrează capabilitatea organizației de a furniza produse care îndeplinesc cerințele clienților în scopul creșterii satisfacției acestora), ISO 14001 (demonstrează angajamentul organizației pentru controlul activităților cu impact benefic sau nociv asupra mediului și receptivitatea companiei la situația critică a ecosistemului planetei) și OHSAS 18001 (demonstrează angajamentul și capacitatea organizației în controlul pericolelor, pentru asigurarea sănătății și securității angajaților și a vizitatorilor la punctele de lucru).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.