Stima de sine a copilului - Oana Văideanu

Stima de sine a copilului – Atelier cu Oana Văideanu

Stima de sine a copilului este o temă de interes pentru părinți. Ea afectează copilul, comportamentul acestuia și implicit legăturile sale cu cei cu care interacționează. Cum putem gestiona aceste aspecte, aflăm de la specialist. 

Cum puteți ajuta copilul să aibă stimă de sine?

Jocurile despre inteligența emoțională reprezintă un tool important, de care părinții se pot folosi în beneficiul copiilor. Părinții își pot ajuta copiii să dezvolte această calitate prin jocuri interactive și distractive pentru toată familia.

Inteligenta emoțională este cea care te face să știi cum să-ți gestionezi emoțiile și cum să comunici eficient cu ceilalți, în asa fel încât să-ți îndeplinești obiectivele. Când copiii sunt copleșiți de senzații fizice care îi îmboldesc la un anumit comportament, ei reacționează din instinct și nu înțeleg ce se întâmplă cu ei.

Pe noi ca și adulți, acest lucru ne pune într-o mare dificultate, de cele mai multe ori pentru că ne este rușine de cei din jur când copilul începe să plângă. Sau suntem triști și revoltați că a lovit un coleg de clasă… iar mă cheamă la școală sau speriați că s-a ascuns în parc și nu îl găsim.

De unde vin emoțiile? Simțim toți la fel? mai mult…

Stima de sine a copilului - Oana Văideanu

Despre ”selfesteem” sau stima de sine
Când copilul tău are stima de sine scăzută sunt șanse mari să aibă rezultate slabe la învățătură, să nu participe la activități cu colegii și să fie atrasă de grupuri nepotrivite, unde crede că găsește acceptare prin consumul de băutură, substanțe nepermise sau alte activități nepotrivite vârstei. 


Dacă tu ca și părinte nu ai timp să petreci cu ea să observi ce se întâmplă și care este adevărata sursă, ești tentat să o trimiți la meditații (cheltui bani inutil), să o înscrii la activități plătite sau să o cerți acuzând-o că nu are discernământ. Explică-i despre ce e vorba și înscrie-o acum la atelier pentru a o ajuta să înțeleagă ce se întâmplă cu ea în această perioadă. Scapă astfel de cheltuieli inutile cu meditațiile și alte activități extrașcolare, cât și de certuri în familie.

Stima de sine este o valoare pe care copiii o au din naștere și pe măsură ce înaintează în vârstă, în special la fete, începe să scadă. Apogeul stimei de sine și vârsta critică de unde începe să scadă este în jurul vârstei de nouă ani.

Propun un atelier care să se adreseze fetelor cu vârsta cuprinsă între 10-13 ani. La această vârstă apare nesiguranța cu privire la felul în care arată, care ghidează ulterior tot comportamentul în societate, cum ar fi capacitatea de învățare, acceptarea sau nu de a participa la diferite activități sportive, mersul la doctor, invitații la petreceri sau timp petrecut cu prietenii, pe scurt, despre tot ceea ce implică stima de sine a copilului. 


Atelierul din data de 28 mai, Stima de sine a fetelor , propune o serie de activități care să risipească nesiguranța și să clarifice întrebările cu privire la corpul lor și tipare de gândire specifice stimei de sine la pre adolescente:
1. Asta sunt eu
2. De ce sunt minunată
3. Corpul meu perfect
4. Mă hrănesc conștient
5. Mini meditație sau cum ne liniștim
6. Poziții care îmi dau încredere în mine (power poses)
7. Pentru ce sunt recunoscătoare
Fetele vor putea recunoaște că nu sunt singurele care se confruntă cu aceste situații și gânduri, colegele lor au și ele astfel de probleme care merg chiar și până la vârsta adultă.


Atelierul despre stima de sine a copilului este susținut de Oana Văideanu și se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani.

Costul atelierului este de 80 de lei de copil iar rezervarea locului se face prin plata unui avans de minim 50%.

Înscrieri la telefon 0729039511 sau pe mail la coaching@oanavaideanu.com.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.