Obsesia pentru Ariel

Obsesia pentru sirena Ariel, o nouă practică de înot

Sintagma niciodată să nu spui niciodată se aplică mai nou în cazul imitării pănă la extrem a personajelor preferate din desenele animate. Canadienii au implementat o nouă tehnică de înot, cu coadă de sirenă, practică controversată datorită gradului mare de risc pe care îl impune. 

Înotul este un sport care presupune atenţie sporită, disciplină şi mult exerciţiu pentru a putea fi practicat în siguranţă. Diversitatea, nevoia de nou şi pasiunea pentru sirene au făcut ca în Canada să apară această modă: înotul asemenea sirenei Ariel, cu o coadă.

Deşi poate părea visul multor copii, s-au născut controverse care nu recomandă acest tip de înot, întrucât este considerat foarte riscant. Cu picioarele imobilizate, corpul face un efort diferit, punând accentul pe unduirea corpului şi pe mâini, picioarele nefiind folosite pentru a călca apa sau în procesul de înot normal.

Deşi noua jucărie este în topul atracţiilor copiilor, sunt şi voci publice din Canada care avertizează populaţia cu privire la folosirea acestor cozi de sirenă. Eric Browning, CEO Fin Fun, a declarat: „Un părinte ar trebui să cumpere aceste cozi pentru copilul lor, doar dacă acesta este un înotător încrezător. Suntem de părere că părinții sunt cei mai buni judecători ai abilităţilor copiilor lor.” Dacă un părinte consideră că este sigur pentru copilul lor, pot să cumpere și să fie dispuși să ia măsurile de precauție adecvate pentru a se asigura că acesta să rămână în condiții de siguranță, de asemenea, trebuie să își asume responsabilitatea în cazul în care ceva nu merge bine. O piscină publică nu ar trebui să accepte această responsabilitate.

În ciuda tuturor standardelor de siguranță bine-intentionate, compania producătoare menţionează că picioarele copilului sunt împreunate purtând coada de sirenă, creând un mod complet nenatural pentru copii să înoate. Chiar și cu un test de baie înainte, chiar existând  supraveghetori, o piscină publică nu pare un loc adecvat acestei jucării, care supune copilul unui risc mai mare de înec.

Oraşul Edmonton a interzis accesul la piscină cu acest auxiliar de înot, cu argumentul că această coadă de sirenă este foarte periculoasă pentru înotătorii tineri. Trainerii acestui sport spun că nu recomandă înotul acesta copiilor mai mici de 5 ani.

În România nu a apărut încă acest curent, fapt pentru care este bine să delimităm fabulosul de real şi să fim vigilenţi atunci când vine vorba de siguranţa copiilor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.