Cum să urmărești o dezbatere electorală televizată (plan de atelier)

Este perioadă electorală și tocmai ce s-a ales președintele SUA, subiect de care și elevii au auzit. Cu toate acestea, gradul de interes al cetățenilor cu privire la viața civică și sfera politică este extrem de mic. Iată că, deși ora de cultură civică dispare atunci când este mai mare nevoie de ea, respectiv în gimnaziu și liceu, există și oameni care se preocupă de acest aspect și caută să aducă rezolvări.

Majoritatea cetățenilor nu votează pentru că nu cunosc lumea politică și nu o înțeleg, drept urmare nu pot alege și preferă să fie reținuți când vine vorba de a-și exercita dreptul la vot. Chiar și dacă există interesul de informare, documentare, dificultatea de decriptare a mesajelor televizuale nu este un act ușor.

Drept urmare, Mediawise testează atelierul de educație și cultură media – Cum să urmărești o dezbatere electorală televizată – într-o sesiune gratuită de 3 ore cu profesorii (gimnaziu și liceu) și formatorii interesați. Condiția este să primim cel puțin 10 înscrieri în perioada 21-26 noiembrie 2016. Vom confirma data și locul atelierului după înscriere.

Atelierul este un instrument util de analiză a dezbaterilor electorale televizate în timpul căruia le poți vorbi elevilor tăi despre importanța alegerilor și despre rolul dezbaterilor în procesul electoral. Elevii vor putea să analizeze prestația candidaților – limbajul verbal și non-verbal al acestora – și mesajele pe care le transmit, pentru ca în final să înțeleagă în ce măsură instituțiile media (prin dezbateri și nu numai) pot să influențeze procesul electoral.

Atelierul poate fi ținut și în alte situații de învățare, în afara școlii. Pentru mai multe detalii, consultați planul atelierului și materialele auxiliare.

Profesorii care vor ține atelierul, pot trimite feedback-ul  de la clasă la office@mediawise.ro.

Dacă este nevoie de asistență suplimentară, scrieți pe adresa menționată!

Înscrieri aici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.