Cum să faci din Halloween o poveste pentru copil

Cum să faci o poveste de Halloween pentru copii, ne va spune Aura, o mămică îndrăgostită de deco, care iubește să creeze contexte dedicate sărbătorilor.

Aura este make up artist și este pasionată de frumos. Sărbătorile românești sau cele împrumutate sunt un prilej de a mobiliza familia să intre în atmosfera magică a fiecărei semnificații. Halloween-ul vine într-o săptămână și am avut o curiozitate să văd cum se pregătește aceasta și cum îl integrează pe fiul său de 4 ani și jumătate în activitățile de pregătire.

1. Ce semnificație are Halloweenul în casa voastră, este și un prilej de joacă?

Aura: Halloween-ul pentru noi este un prilej de a ne testa creativitatea, imaginația! Iubim toamna iar cu ocazia acestei sărbători “împrumutate”, ieșim afară, culegem frunze arămii, castane, decorăm toată casa cu lilieci, vrăjitoare cu nasul cârn (ca baba, din Albă ca Zăpada) cu măturici, păienjenei.

Cumpărăm dovleci, pe care îi pictam frumos în culorile toamnei și mai târziu îi cioplim, pentru a fi în spiritul sărbătorii. Pentru Eduard, fiul meu, este o bucurie imensă! Așa mare, încât mi-a zis să cumpar și pentru grădiniță dovleci, “să se bucure și ceilalți copii, ca el”. Asta am și făcut. Nu ne deranjează cei care spun că e o sărbătoare împrumutată și că nu-i a noastră. De ce să nu stimulăm puțin imaginația celor mici? Ce ne costa să-i luăm de mânuță, să adunăm frunze, castane, ghinde… să pictam împreună, să povestim împreună.

În fond, e timp prețios, pe care îl petrecem constructiv, împreună! Nu ne interesează absolut deloc semnificația profundă a sărbătorii, nu ne privesc aspectele demonice. Noi privim partea funny și constructivă a Halloweenului.

2. Ce ritual aveți pentru pregătirile de Halloween?

Ritual e mult spus. În noaptea de Halloween, Edu trebuie să îi spună dovlecelului o poezie / povestioară. Dacă dovlecelului îi va plăcea, dimineața îl va găsi pliiin de dulciuri și fructe. Acestea sunt câteva activități care fac o poveste de Halloween. Când va crește își va aminti cu drag. 

3. Din punct de vedere vestimentar, se costumează doar copilul, sau și restul familiei?

Eduard are un costumaș de monstruleț iar eu trebuie musai să intru în joc! Îmi pun urechi de pisicuță și îmi fac mustăți.  Fiind make up artist, e o practică rapidă, de efect.  Cu puțin noroc, îl convingem și pe tati. 

4. Ce părere are copilul despre acest eveniment, cum îl percepe?

Eduard are acum 4 ani jumătate. Am încercat, an de an să asociez Halloween-ul cu o sărbătoare a toamnei, când frunzele cad, când dovleceii apar și când putem sta la povești lungi și magice, în fața șemineului, cu un laptic cald și o cafea fierbinte pentru mami.

O superbă poveste de Halloween este posibilă cu puțină mobilizare și dorință de a trăi frumos, așa cum face Aura. Inspirați-vă din fotografiile făcute de talentata mămică.

Recomandare CONCURS DE HALLOWEEN organizat de Vanto.ro

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.