Editura Univers a lansat colecția „Educație cu blândețe“, coordonată de Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoare a blogului „Prințesa Urbană“. 3 noi volume de interes pentru părinții moderni, dornici de informație, sunt acum disponibile la vânzare.
Ioana este cunoscută și datorită romanelor Miercuri, respirăm și Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, a trei cărți ilustrate pentru copii și a bestsellerului O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, vândut în peste 30.000 de exemplare până acum. Lansarea colecției „Educație cu blândețe“ a avut loc la Terasa Monteoru, pe data de 9 septembrie, bucurându-se de un real succes.
Despre colecția „Educație cu blândețe“ și primele trei titluri cu care debutează au vorbit: Gaspar Gyorgy, psiholog clinician și terapeut relațional, Alexandrina-Carmen Ene, psihoteraupeut, doctorand în procese creative, Ioana Chicet-Macoveiciuc, autor de carte și coordonator colecție.
„Educarea cu blândețe a copiilor noștri, dar și a părinților care au înțeles că se poate și altfel, fără abuzuri și umilințe, care caută să se vindece și să ofere generațiilor viitoare un început curat, bazat pe cooperare și respect, este motivul pentru care am căutat și am adus și în limba română cărți care ne oferă sprijin, informații documentate și revelatorii, soluții și idei care ne vor ajuta să avem o relație armonioasă cu copiii noștri, cu partenerii și cu ceilalți adulți. Primele trei cărți din colecția «Educație cu blândețe» sunt titluri valoroase, de care este mare nevoie pe piața de carte pentru părinți din România“ (Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoarea colecției).
Primele trei titluri din colecția „Educație cu blândețe“, disponibile pentru public începând cu data lansării, sunt:
Janet Lansbury, Nu există copii răi
Primul volum al seriei „Educație cu blândețe“ este semnat de Janet Lansbury, autoarea unuia dintre cele mai populare bloguri de educație parentală din SUA, discipol al specialistei în parenting Magda Gerber.
Copiii sunt persoane adevărate, chiar dacă sunt noi pe lume. Ei trebuie tratați mereu cu respect și înțelegere, ca orice altă ființă umană. Prin exemple practice și răspunsuri la scrisori ale părinților care cer sfaturi pentru a reacționa la situații concrete, autoarea cărții oferă un ghid practic de parenting care le va fi util părinților cu copii de toate vârstele.
Jesper Juul, Copilul tău competent
„Când se nasc, copiii sunt pe deplin umani: sunt sociali, sensibili și empatici. Aceste calități nu sunt învățate, ci înnăscute. Și totuși, pentru ca aceste calități să se dezvolte, copiii trebuie să fie crescuți de adulți care se comportă în moduri ce respectă și modelează comportamentul social și uman“, afirmă terapeutul danez Jesper Juul în cartea sa Copilul tău competent.
Bruno Bettelheim, Psihanaliza basmelor
Mulți dintre părinții din zilele noastre evită să le citească basmele tradiționale celor mici, pentru că le consideră prea sângeroase și traumatizante. Adevărul este însă că basmele adevărate îi pot ajuta enorm pe copii să-și rezolve multe dileme și conflicte interioare neidentificate.
Prin analiza mai multor basme foarte cunoscute precum Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Frumoasa și Bestia, Scufița Roșie, Barbă-Albastră, Jack și vrejul de fasole, cartea lui Bruno Bettelheim Psihanaliza basmelor îi ajută pe adulți să înțeleagă importanța și valoarea terapeutică a basmelor în formarea copiilor.
Cărțile pot fi comandate aici.
Poze de la eveniment aici.