Festivalul de teatru pentru copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Festivalul de teatru pentru copii începe astăzi, în prima zi de octombrie și se adresează tuturor iubitorilor de povești. Lumea este un nor cu povești. Le asculți, le citești, le privești, dar cel mai interesant este să le trăiești. Teatrul Ion Creangă aduce noi spectacole și aventuri gata de trăit și de povestit mai departe, cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Un program complex de educație și culturalizare a celor mai tineri spectatori, Festivalul are loc în perioada 1-8 octombrie a.c., în București, și reunește peste 50 de evenimente dedicate copiilor, părinților și educatorilor, dar și profesioniștilor din domeniul teatrului pentru copii.

Timp de o săptămână, aceștia sunt invitați să urmărească producțiile invitate – o selecție diversificată de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomimă sau spectacole senzoriale pentru bebeluși. Spectacolele vor fi susținute de 23 de teatre și companii teatrale din 9 țări.

Publicul este invitat să participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul Ion Creangă: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artiști, conferințe sau dezbateri. Consultați calendarul Festivalului: fitc.ro/calendar/

Printre invitații acestei ediții se numără artiști din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca – Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), Franța (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animație din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de păpuși Hop Signor) și Israel (Teatrul Nephesh și Teatrul Svironi).

Programul este completat de reprezentații susținute de 10 teatre, companii independente și asociații culturale din România: Opera Comică pentru Copii, Teatrul de animație Țăndărică, Compania Hopa-Trop, Asociația Punctart, PETEC – Asociația pentru Teatru și Carte și Teatrul Ion Creangă (București), Teatrul de Păpuşi „Gulliver” (Galați), Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” (Miercurea Ciuc), Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia (Oradea) și Reactor de creație și experiment – Mini Reactor (Cluj Napoca).

Un veritabil laborator de teatru și povești, reprezentativ pentru nivelul atins de artele spectacolului pentru copii pe plan internațional, Festivalul are o structură competițională.  Anual, oferă premii pentru cele mai valoroase producții și cele mai bune interpretări actoricești. Premiile acestei ediții vor fi acordate de către un juriu internațional, alcătuit din: Yvette Hardie (Președinte ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret), Lali Morris (specialist în domeniul teatrului pentru copii sub 6 ani), Vava Ștefănescu (coregraf și manager – Centrul Național al Dansului București), Octavian Saiu (critic de teatru) și Andrei și Andreea Grosu (regizori).

Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans „Zbor prin povești”, o producție a Teatrului Ion Creangă. Reprezentația este găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă. Acest teatru este partener al Festivalului, alături de Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Palatul Național al Copiilor, Teatrul de animație Țăndărică și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Lista spațiilor partenere este completată de o serie de unități școlare din Capitală, la sediul cărora Teatrul Ion Creangă organizează în regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, online, pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Cărturești și Humanitas) sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Piața Amzei, nr. 13; nr. tel. 0767.934.374.

Mai multe detalii despre festivalul de teatru pentru copii, pe web site-ul oficial: fitc.ro

micul-prin-festival-pentru-copii

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.