Greenfield Family Run martie 2019 (47)

Tu ce fel de educație ai primit?

Am avut doi părinți minunați, care s-au ocupat de educația mea și a surorii mele: ne-au ales școli bune, ne-au direcționat către licee renumite și s-au îngrijit să nu ne lipsească nimic.

Referitor la mișcare, în puținul timp alocat excursiilor, făceam drumeții minunate pe munte și activități diverse prin grădina bunicilor. Ca în cazul multora dintre voi, educația alimentară se rezuma la: Mai ia o lingură și pentru nănuța și pentru tati, etc și Mănâncă tot din farfurie.

La școală eram în trupa de dans și tare frumoase ieșeau dansurile pregătite cu pasiune inclusiv în garaj sau în grădinița din spatele blocului. Orele de sport erau tratate cu seriozitate și fără scutiri, deși, când era vorba de alergări, erau momente în care mă puteai culege de pe jos.

Timpul a trecut, mare am crescut… în ultima vreme îmi fac timp pentru sport, dar resimt lipsa unei formări din copilărie, care să fi stârnit pasiunea spre alergare, percepția ca pe un lucru normal, un obicei, nu cerut de școală, nu impus într-un program de dietă, ci doar de fun.

Weekendul acesta a avut loc prima cursă Greenfield Family Run și pot spune că mi-aș dori să văd cât mai multe evenimente de acest tip, care să încurajeze sportul în aer liber și mai ales, activitățile sportive părinte – copil.

Este foarte important ca fiecare copil să perceapă aceste activități sportive drept o normalitate de la o vârstă fragedă, pentru a se forma în această direcție, către mișcare, viață activă și implicit, sănătate. Câteva motive pentru care este bine să facem mișcare în natură sunt detaliate într-un articol dedicat.

Evenimentul de alergare, organizat de către Băneasa Forest Run, cu sprijinul Greenfield, a fost dedicat familiilor și celor care vor să facă primul curs spre competițiile de alergare. Drept urmare, să vezi părinții cu copii, chiar bebeluși și găști de prieteni veniți să-și depășească limitele și să facă o activitate frumoasă împreună, a fost tot ce am avut nevoie pentru a-mi da energie și pozitivitate.

Taticool și Sophia, Ioana Ginghină și Ruxi, Blog în Tandem – Anca și Ema au dat curs invitației de a participa la Cursa Family Run și și-au îndemnat comunitățile la mișcare în aer liber.

Aplaud organizatorii Băneasa Forest Run, Theodor și Cătălina, cu care am lucrat direct și mulțumim Haha Foto pentru pozele personalizate, cu ajutorul cărora avem amintiri print.

World Class a organizat încălzirea, iar Zuzu și Vitamin Well au asigurat vitaminizarea de după alergare. Dacă vreți și voi să alergați prin pădure, nu așteptați un eveniment, ieșiți cu fiecare ocazie, și țineți minte să respectați natura, optați pentru trasee cunoscute, pe poteci și nu aruncați pet-uri.

Iar dacă în cursul alergării prin Pădurea Băneasa zăriți blocuri albe, este Greenfield, cartierul îmbrățișat de pădure. Cei interesați să schimbe peisajul, nu orașul, să dea click aici.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.