Greenfield Family Run By Greenfield Residence

Top 4 motive pentru care e bine să luăm copiii la alergat în aer liber

Top 4 motive pentru care e bine să luăm copiii la alergat în aer liber

București, 25 martie 2019: Peste 300 de părinți și copii s-au adunat duminică la startul Greenfield Family Run din pădurea Băneasa, prima cursă de trial run din acest an dedicată familiilor, parte a competiției Băneasa Forest Run. Traseul de 3 km al Greenfield Family Run a fost special conceput pentru familii, organizatorii punând accent pe mișcare, nu pe competitivitate, iar înaintea începerii cursei cei interesați au putut să afle cum să își crească rezistența la efort, prin antrenamente speciale. Numărul mare de alergători înscriși (adulți și copii) arată că există un interes crescut din partea bucureștenilor pentru practicarea de activități sportive în familie, în timpul weekendului.

Răzvan Ionescu, Director de Marketing al Impact Developer & Contractor, compania care a inițiat cursa Greenfield Family Run, a punctat beneficiile alergării în familie, în special pentru cei mici:

1. Contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă

Sportul are o contribuție importantă la dezvoltarea fizică a copiilor. Cei mici sunt în plin proces de creștere, iar alergarea îi ajută să își întărească mușchii și oasele corpului. Potrivit specialiștilor, vârsta de 6 ani este cea recomandată pentru începerea celor mai multe sporturi, iar pentru antrenamentele mai dificile, vârsta de 11 ani. Cursa Greenfield Family Run a fost gândită ca un traseu necompetitiv, prin care copiii și părinții să fie îndemnați la mișcare în aer liber. Drumul ușor de parcurs, pe alei asfaltate și potecile cu aer proaspăt din pădure au făcut din această cursă o opțiune potrivită de distracție, iar efortul din timpul alergării nu a mai fost perceput la fel de intens. Este foarte importantă introducerea mișcării  în aer liber și a sportului în general, în viața copiilor, ca experiențe plăcute, sub formă de joacă, pentru a crea bazele unui stil de viață sănătos. Evenimente necompetitive precum Greenfield Family Run sunt ocazia perfectă pentru a aduce copii în atmosfera comunităților de alergători și a evenimentelor în natură, într-un mod plăcut, relaxat și lipsit de presiuni inutile.

2. Crește imunitatea și rezistența în fața bolilor

Când vine vorba de cei dragi, sănătatea lor este pe primul loc. Pe copii îi putem ajuta cu ușurință să își mențină organismul rezistent în fața bolilor, încurajandu-i să facă sport în mod regulat. Una dintre cele mai simple și accesibile activități sportive este alergarea în aer liber. Cei mici nu vor fi nevoiți să învețe reguli de joc și nici nu va fi necesar un echipament costisitor. Prin alergare copiii își întăresc sistemul imunitar și metabolismul, ceea ce ajută la prevenirea afecțiunilor, iar astfel, ei vor face față cu brio oricărui sezon. Mai mult decât atât, alergarea aduce o contribuție importantă și la funcționarea corectă a plămânilor, reglează respirația și îmbunătățește sistemul cardiovascular, prin circulația optimă a oxigenului în organism.  

3. Reduce riscul de obezitate

Mișcarea joacă un rol esențial în păstrarea greutății în limitele normale pentru fiecare vârstă, deoarece grăsimile, caloriile și toxinele se elimină prin sport. În cazul copiilor, riscul de obezitate este alarmant. Cele mai recente date COSI din 2018 susțin că 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și 1 din 10 suferă de obezitate. Sportul, alături de o alimentaţie sănătoasă sunt singurele metode prin care cei mici pot ajunge la o greutate sănătoasă. Pe lângă obezitate, diabetul de tip II este o altă afecțiune ce poate fi evitată prin sport.

4. Oferă un model de lifestyle

Sedentarismul este principalul factor responsabil pentru creșterea obezității, iar din ce în ce mai mulți copii preferă orele petrecute în fața televizorului, calculatorului și tabletei. Însă, un partener de sport, un prieten pentru cursele de alergare sau pentru mersul pe bicicletă, va juca un rol motivațional în viața celui mic. Folosește-te de rolul tău de părinte și învață-i să facă sport. Copiii au nevoie să descopere exemplul tău în toate domeniile, iar sportul și mișcarea în aer liber nu face excepție.

Despre Greenfield Băneasa:

Greenfield Baneasa este cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa și Tunari. Greenfield Băneasa încurajează mișcarea în aer liber, sportul și stilul de viață sănătos, în armonie cu natura. Greenfield este partener tradițional al competițiilor sportive organizate în Pădurea Băneasa, ce adună în fiecare an aproape 10,000 de împătimiți ai alergării, cele mai notabile fiind Băneasa Forest Run, Greenfield Family Run și Baneasa Race. Greenfield se implică activ în acțiuni de protejare a mediului și de promovare a unui stil de viață sănătoasă prin organizarea regulată de acțiuni de plantare de arbuști, acțiuni de ecologizare a pădurii sau evenimente tematice în aer liber pentru copii și familii. .

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.