Elevii români au obținut premiul de Excelență în IT cu ochelarii Mitra, pentru nevăzători

Junior Achievement este un ONP cunoscut la nivel internațional pentru programele sale educaționale. Inițiativele lor ajută tinerii să se dezvolte, să își descopere spiritul antreprenorial și să iasă din zona de confort, înființând start-up-uri de succes.

După ce au urmat programul de Start up în cadrul Jaromania, elevii au participat la finala națională, în cadrul căreia s-a selectat o echipă care va concura cu competitori din întreaga Europă. Echipa României a prezentat la Lucerne, Elveția, pe 28 iulie 2016, proiectul Oculus, ochelari inteligenți care ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător. Echipa e formată din elevi de la Colegiul Național I.L. Caragiale, sub coordonarea profesorului Mihaela Găvănescu.

Proiectul echipei Oculus a excelat în categoria IT, prezentând un concept fantastic axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitate companiei.

În competiția de la Lucerne, în perioada 25-28 iulie, au participat peste 200 de elevi, care au format cele mai bune mini- companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat în urma participării la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le oferă acestora posibilitatea de a iniția și conduce o afacere reală.
Interesantă este motivația tinerilor, care au dorit să îmbunătățească în primul rând, starea prietenului lor, cu deficiențe de vedere:
“Prin programul JA Compania, am învățat cum să lucrăm ca o echipă, să analizăm nevoile clienților noștri, și, cel mai important, să petrecem timp alături de clienții noștri, care ne-au inspirat să ne dezvoltăm produsele. Este uimitor că am câștigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastră a început cu o invenție și toți suntem inspirați să ne continuăm parcursul educațional în domeniul TIC și să ne dezvoltăm o carieră în domeniu. Grație lui George, prietenul nostru cu deficiențe de vedere, am reușit să dezvoltăm produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.”, a spus un membru al echipei Oculus.
Elevi Oculus Romania 1
Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat către piață produse și servicii reale. Succesul programului se datorează în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, ce acționează în calitate de mentori oferind consultanță elevilor. Parteneriatele dintre mediul educațional și mediul de afaceri sunt esențiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria învățată la clasă și provocările lumii reale.  În anul școlar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de țări din Europa au participat la programul JA Compania.
AT&T și JA Europa lucrează împreună pentru a sprijini tinerii din 10 țări să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă sau pentru a începe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, inițiativa filantropică a companiei, AT&T sprijină programele de antreprenoriat și programele de orientare în carieră care se concentrează pe construirea competențelor care ajută participanții să intre pe piața muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare în carieră și antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanți, împărtășind din experiența lor și oferind perspective cheie și exemple de urmat.

“Felicitările noastre se duc către echipa Oculus pentru utilizarea creativă a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care îi ajută pe nevăzători. Suntem încântați să sprijinim premiul de excelență în IT al JA Europa. Este un alt mod în care putem ajuta tinerii să învețe cum funcționează lumea afacerilor, astfel încât ei pot lua decizii în cunoștință de cauză în raport cu educația și carierele lor”
, a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. – AT&T
Caroline Jenner, CEO JA Europa, a spus: “Colaborând alături de companii de top cum ar fi AT&T putem să dezvoltăm programe de antreprenoriat și programe de orientare în carieră, ajutând elevii să înțeleagă relevanța a ceea ce ei studiază în școală. Mulțumită voluntarilor AT&T, elevii obțin informații de la experți din domeniu și schimbul reciproc este o componentă importantă a procesului de învățare”.

Misiunea JA România este să inspire şi să pregătească tânăra generaţie pentru a reuşi în carieră și viață prin încurajarea iniţiativei, profesionalismului şi dezvoltării unor competenţe esenţiale pentru viaţa personală şi profesională.

 Prezentare video

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.