Nu lăsa pe nimeni să te deranjeze la școală! – Inna te învață ce să faci –

Celebra cântăreaţă de muzică pop, Inna, împreună cu televiziunea pentru copii Cartoon Network și Asociația Telefonul Copilului sunt alături de toți elevii care sunt deranjați la școală de către colegi sau chiar profesori.

Inițiativa îşi propune să încurajeze în continuare copiii şi tinerii din România să spună stop fenomenului bullying şi se desfăşoară în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei „CN Clubul Prieteniei”, sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”.

Bullying înseamnă acel comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Bullying-ul se manifestă și atunci când un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Îți dai seama dacă te numeri printre victimele fenomenului de bullying, dacă ai auzit genul aceste fraze:

“Dacă nu îmi dai temele în fiecare zi, o să-ți rup toate caietele!”

„Nu îl mai băgați în seamă pe sărăntocul ăla!”

„Uite, plouă! Nu te duci să faci baie?”

“Ești cel mai prost din clasă, de asta stai în ultima bancă!”

Cântăreața vă îndeamnă pe toți cei care vă sfiiți să meargeți la școală datorită unor tratamente pe care le primiți din partea colegilor sau a profesorilor, să nu vă temeți și să spuneți tare ce anume vă deranjează, vorbind cu un familia, prietenii, sau un profesor în care aveți încredere. Fii prietenos, nu răutăcios!

Aflați mai multe aici: ClubulPrieteniei.cartoonnetwork.ro

APELAȚI 116111 și veți fi îndrumați. Anul trecut, peste 1.000 au cerut ajutor la Telefonul Copilului.

În străinătate, fenomentul intimodării este abordat cu seriozitate și chiar este adus pe scenă, sub forma unor jocuri de rol, pentru a fi înțeles de către elevi.

How to stop bullying

The world needs to listen to this ??Credit: Brooks Gibbs

Geplaatst door VT op dinsdag 31 oktober 2017

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.