Modă pentru copii

Evoluția se manifestă și în materie de producție textilă, dar și în ceea ce privește educația vestimentară. Cum trebuie să ne ghidăm pentru a ne ascuți simțul pentru piese vestimentare și pentru a ajuta copii să înțeleagă rolul dezvoltării simțului pentru frumos, aflăm cu ajutorul Liviei Mănescu, fondator „Li Via”.

Dacă pe vremea bunicii hainele erau create manual de femeile pricepute din sat, cu precădere pe stilul portului tradițional, în anii ’80, ’90 ținutele erau realizate la croitoreasă și cumpărate din magazine care importau. În prezent, piața are o ofertă diversificată chiar și în materie de haine pentru copii.

Conform dex.ro, moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social; (spec.) gust, preferință (generalizată) la un moment dat pentru un anumit fel de a se îmbrăca.

Moda însă, este dată de obiceiul de achiziție a consumatorilor, care sunt obișnuiți să poarte brand-uri cunoscute, accesibile, care să le întărească imaginea socială și să le faciliteze poziția în grupurile din care fac parte. Trendul este de a cumpăra branduri populare, iar în ceea ce privește piața hainelor pentru copii, la această categorie, concurența este între cei câțiva, aș spune chiar doi mari producători care vând haine pentru cei mici, accesibile pentru toate buzunarele.

Livia Mănescu vrea să rupă această stereotipie a hainelor de copii „xeroxate” și pentru a da viață creativității, bunului gust, stării de bine a copiilor, a pus bazele unui Atelier de Creație Vestimentară- Li Via.

  • De ce este nevoie de modă adresată copiilor?

Moda ocupă un loc esențial în viața noastră. La fel și copiii. Atunci când vorbim despre modă pentru copii trebuie să punem pe primul plan utilitatea și confortul. Noi suntem alături de părinți oferind rochițe și costume create cu dragoste pentru momentele speciale din viata celor mici.

  • Sunt părinții români interesați de calitatea hăinuțelor copiilor?

Căptușeala 100% bumbac! Acesta este avantajul cu care am reușit să cucerim piața din România. Într-adevăr părinții români acordă o atenție deosebită calitații hăinuțelor. Fiecare persoană este diferită. Satisfacerea cerințelor clienților noștri este un lucru pe care îl luăm foarte în serios. Produsele noastre hand-made nu înseamna doar calitate, ci mai ales perfecțiune.

  • Cum ți-a venit ideea să începi să creezi pentru copii?

Încă de mică am cochetat cu croitoria, însă primele rochițe le-am creat pentru nepoata mea. Ea mi-a dat impulsul de a deschide această afacere și reprezintă sursa mea de inspirație pentru fiecare colecție.

  • Care sunt cele mai interesante păreri auzite legate de moda pentru cei mici?

Particip în fiecare an la expoziția fashion pentru copii „Pitti Bimbo Firenze” unde am ocazia să observ renumiți creatori de modă care își prezintă colecțiile. Am primit atât aprecieri, cât și critici cu privire la creațiile mele, lucru care mă ajută să cresc și să mă dezvolt. Ceea ce am învățat (de la proprietarul brandului Monnalisa) este că moda persistă în orice activitate. Într-un sens bun, toți suntem victimele modei, copii sau adulți.

  • Care este mesajul creațiilor „Li Via”?

Brandul Li Via s-a făcut remarcat prin creații simple, copilărești și vesele. Dorim să păstrăm inocența copiilor oferind hăinuțe inocente. Fiecare colecție este o împletire delicată a unor concepte chic, romantice și elegante. Diversitatea de culori și materiale oferă garanția unei oferte pline de profunzime, mereu de actualitate, imposibil de refuzat.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.