Greenfield DUO Challenge

Studiu Quantix în București – Ilfov: Numărul persoanelor care aleargă a crescut cu 130% comparativ cu 2014

Studiu Quantix în București – Ilfov: Numărul persoanelor care aleargă a crescut cu 130% comparativ cu 2014

București, 26.06. 2019: Bucureștenii sunt din ce în ce mai conștienți de contribuția sportului în menținerea sănătății și investesc o parte importantă din timpul liber în activități fizice. Două dintre sporturile cel mai frecvent practicate de către locuitorii din mediul urban sunt alergarea și ciclismul, ambele având beneficii importante pentru organism.

Conform unui studiu realizat de Quantix Marketing Consulting privind trendurile în materie de sport ale locuitorilor din zona București – Ilfov, 49,3% dintre persoane au ieșit la alergat în ultimele 12 luni, o creștere cu 130% față de 2014, iar un procent de 31,8% dintre respondenți practică mersul cu bicicleta. Astfel, alergarea și ciclismul se află în topul activităților sportive preferate de populația din această regiune, urmate de exercițiile de fitness&bodybuilding, înot și fotbal. În plus, există un interes în creștere cu privire la participarea la competițiile de alergare, 35,6% în 2019 față de 15,6% în urmă cu 5 ani, ceea ce explică numărul din ce în ce mai mare al evenimentelor sportive competitive sau necompetitive organizate în ultima perioadă. 

Studiul a fost realizat în primăvara acestui an, pe un eșantion de 1100 de persoane, cu vârste cuprinse între 18-70 ani. O informație relevantă ce reiese din studiu este că desi cei mai tineri aleargă mai des, alergarea este practicată din ce in ce mai mult si de segmentele vârstnice. De asemenea, se observă o creștere a practicării în rândul segmentului feminin.

Greenfield Duo Challenge este un eveniment sportiv nou, cu traseu în Pădurea Băneasa, care îmbină cele două activități (running & cycling) într-o competiție de tip duatlon. Organizat de Road Grand Tour și Băneasa Race, Greenfield Duo Challenge invită concurenții la linia de start pe data de 30 iunie.     

Greenfield Duo Challenge este un new – entry în calendarul curselor sportive organizate în Pădurea Băneasa. Încercăm să fim creativi, și să concepem evenimente sportive cât mai atractive pentru a atrage un număr cât mai mare de particanți. În plus, ne propunem să încurajăm un stil de viață în care sportul să fie nelipsit, indiferent de vârstă. Ultimele studii pe care le-am realizat în cartierul Greenfield, din imediata vecinătate a pădurii, arată că 62,7% dintre locuitorii cartierului se plimbă prin pădure în mod regulat, 54,4% practică o formă de alergare, iar 34,2% merg cu bicicleta pe offroad, pe potecile pădurii”, a declarat Răzvan Ionescu, director de marketing al Impact, susținătorul competiției.  

Traseul din cadrul Greenfield Duo Challenge va fi unul potrivit pentru toți participanții, atât la alergare, cât și la bicicletă, iar înscrierea se poate face atât la individual, la ștafetă sau la ambele. Cursa începe cu parcurgerea a circa 8 km de alergare pe aleiile pădurii (traseu off-road ușor) și continuă cu ruta de bicicletă care însumează aproximativ 20 km, cea mai mare parte fiind formată dintr-un single trail.

Informații complete despre traseu și cursă sunt disponibile aici: https://www.roadgrandtour.ro/cursa/2019-greenfield-duo-challenge

Despre Greenfield Băneasa:

Poziționat pe un teren de 60ha, Greenfield Băneasa este cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în Sectorul 1 al capitalei. Încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa și Tunari, Greenfield Băneasa încurajează mișcarea în aer liber, sportul și stilul de viață sănătos, în armonie cu natura. Greenfield este partener tradițional al competițiilor sportive organizate în Pădurea Băneasa, ce adună în fiecare an aproape 10,000 de împătimiți ai alergării, cele mai populare fiind Băneasa Forest Run, Greenfield Family Run și Băneasa Race. Greenfield se implică activ în acțiuni de protejare a mediului și de promovare a unui stil de viață sănătos prin organizarea regulată de acțiuni de plantare de arbuști, acțiuni de ecologizare a pădurii sau evenimente tematice în aer liber pentru copii și familii. 

Despre Quantix Marketing Consulting

Quantix Marketing Consulting este o companie specializată în cercetarea de piață și consultanță de marketing. Începând cu 2014, dezvoltă platforma Sport Insights, prin care furnizează companiilor și organizațiilor interesate de sport și viață sănătoasă studii relevante în domenii conexe. Actor activ în promovarea mișcării sportive la toate nivelurile, Quantix este aproape de oamenii de decizie atât din multinaționalele de top, cât și din companiile locale, se implică în organizarea competițiilor sportive de amatori sau în practicarea sportului la toate vârstele.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.