plantare 1000 stejari by Greenfield

1.000 de puieți de stejar sădiți la inițiativa Greenfield

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 150 de voluntari, adulți și copii, au participat sâmbătă, 30 martie, la o acțiune de plantare la marginea Pădurii Băneasa, organizată de Greenfield, ocazie cu care au fost sădiți 1.000 de puieți de stejar. Acțiunea de împădurire este o continuare a inițiativei din luna decembrie 2018, de a planta un copac pentru fiecare alergător care participă la o competiție parteneră. De această dată, s-a plantat câte un stejar pentru fiecare participant la Ștafeta Greenfield din cadrul Bucharest Half Marathon.

Persoane de toate vârstele, viitori alergători la Bucharest Half Marathon și preponderent locuitori din cartierul Greenfield, alături de alți iubitori de natură, au lucrat în echipe și au ajutat la întinerirea Pădurii Băneasa și conservarea mediului înconjurător. un specialist Romsilva București, partener al evenimentului, a asistat și îndrumat voluntarii pe toată perioada plantării.

Acțiunea a fost și o modalitate de a încuraja sportul în aer liber, fiind sădit câte un arbore pentru fiecare alergator la Ștafeta Greenfield din cadrul competiției Bucharest Half Marathon, care se va desfășura în perioada 11 – 12 mai 2019.

„Pentru bucureștenii iubitori de natură, Pădurea Băneasa este o oază de liniște și energie, un loc în care pot să evadeze din agitația orasului, să facă sport și să se relaxeze. Pentru că iubim pădurea, pentru că ne pasă, pentru că susținem și încurajăm mișcarea în aer liber, weekendul trecut am dat startul, la fel ca în anii trecuți, acțiunii de împădurire de primăvară, fideli angajamentului nostru de a planta cel puțin un pom pentru fiecare apartament construit. Știm că gestul nostru este unul mic, dar pas cu pas și numai împreună putem, la rândul nostru, dărui ceva naturii care cu generozitate ne face zilele mai frumoase și ne încântă simțurile. Ne bucurăm că și această ediție de plantare a adunat un număr mare de voluntari, atât din cadrul comunității Greenfield, cât și din afara sa, entuziasmați să petreacă o zi în natură și să muncească pentru ocrotirea și îmbogățirea sa”, a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing al Impact.    

Evenimentul a fost organizat de către Impact Developer&Contractor, cu sprijinul Romsilva București, Primăria Sectorului 1 al Municipiului București și Bucharest Half Marathon.

Pădurea Băneasa, cu suprafață de peste 1000  de hectare, este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul administrativ al Bucureștiului. Aceasta asigură zonei un microclimat în care calitatea aerului este similară cu cea dintr-un oraș de munte, iar nivelul zgomotului este redus față de centrul capitalei. Pădurea este un loc preferat de bucureșteni pentru sport în aer liber, pe traseele sale forestiere fiind organizate frecvent consursuri de bicicletă sau de alergare.

În ultimii 6 ani, Greenfield a plantat peste 3.500 arbori și arbuști, iar până în 2028 urmează să fie sădiți încă 3.500 de puieți, conform angajamentului asumat, acela de a planta un pom pentru fiecare apartament construit.

Despre Greenfield Băneasa:

Greenfield Băneasa este cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa și Tunari. Greenfield Băneasa încurajează mișcarea în aer liber, sportul și stilul de viață sănătos, în armonie cu natura.

Greenfield este partener tradițional al competițiilor sportive cele mai notabile fiind Băneasa Forest Run, Greenfield Family Run, Baneasa Race și Bucharest Half Marathon Greenfield se implică activ în acțiuni de protejare a mediului și de promovare a unui stil de viață sănătos prin organizarea regulată de acțiuni de plantare de arbuști, acțiuni de ecologizare a pădurii sau de evenimente tematice în aer liber pentru copii și familii.

Pentru mai multe informații: Maria Zarnescu, 0743 361 255, maria.zarnescu@pi2.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.