Cursuri Școala Altfel

Ateliere pentru Școala altfel!

Școala Altfel este un concept îmbrățișat atât de elevi, cât și de către dascăli, întrucât le oferă ocazia unor activități diferite de cele stipulate în programa școlară, în același grup în care activează la clase, ceea ce dă ocazia copiilor să se cunoască mai bine și să comunice mai eficient. 

Așa cum este stipulat pe site-ul Ministerului,  „Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor.

Ai auzit de abilitățile soft?

Sunt acele abilități  sau competențe interpersonale, care sunt adesea asociate inteligenței emoționale. Sunt utile adulților la serviciu însă și copiii pot beneficia de ele dacă le sunt explicate potrivit înțelegerii și vârstei.

Iată câteva exemple: comunicarea (interpersonală, publică, vorbitul în public), negocierea și rezolvarea conflictelor, managementul timpului, rezolvarea creativă de probleme, gândirea strategică, flexibilitatea, lucrul în echipă,  networking, persuasiune etc.

Perioada adolescenței este acea perioadă din viața unui om când se întâmplă cele mai multe schimbări la nivel fizic și emoțional, într-un timp foarte scurt. O cât mai bună înțelegere a proceselor emoționale și fiziologice care se petrec în corp, ajută copiii să treacă mai ușor prin adolescență și să aibă o relația mai sănătoasă cu adulții. Mai mult, acum se pot pune bazele pentru o viață de adult echilibrată.

Programul de ateliere oferit urmărește să dezvolte abilitățile soft și să pună bazele pentru o copilărie conștientă cu înțelegerea tuturor stărilor prin care trec, încredere în forțele proprii și gândire critică.

  • Inteligență emoțională: comunicare, rezolvarea conflictelor, flexibilitatea, lucrul în echipă, rezolvarea creativă de probleme
  • Stima de sine: comunicare, flexibilitate, networking, persuasiune
  • Ce fac pe net: comunicare, negociere, gândire critică, networking, persuasiune
  • Știința corpului: comunicare interpersonală, networking, lucru în echipă

În anul școlar 2018-2019, „Școala altfel” va dura 5 zile, și va fi planificată de fiecare școală oricând în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019.

 

Școala Altfel - edu.ro

Despre Școala Altfel, conform edu.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.