Copac plantat - Marea plantare Greenfield

Vino, tată, să mă vezi!

Tata iubea natura așa cum puțini oameni o fac. Îi plăcea să petreacă timp în grădină, printre copaci și să aibă grijă de flori. Mereu era ceva de făcut în vie, de aranjat niște plante agățătoare sau de curățat plantele din apartament. Viața pe repede înainte din București mă face să cred că nu îl dezamăgesc prin prisma faptului că nu am omorât încă plantele din casă, pe care le-am tot primit cadou.

Da, tată, îți semăn mult și îți transmit, de aici, dintre muritori, că am plantat pentru prima dată un copac. Așa că, vino, tată, să mă vezi, sunt mândră de mine că îți calc pe urme.

În dimineața plantării, privind zona, am văzut un copac căzut. Și pentru că mi-a venit în gând faptul că spuneam mereu că ești stâlpul meu de putere, am decis să plantez primul meu stejar lângă acel falnic copac, doborât de vreun fulger. Îmi place să cred că stejarul meu va prinde rădăcini și va fi, peste ani, un semeț în Pădurea Băneasa. Și da, i-am pus un nume copacului, este menționat în video. Face sens, nu?

Cea mai mare acţiune de plantare a început sâmbătă, 8 decembrie, la marginea Pădurii Băneasa, eveniment ce a avut loc în ziua premergătoare competiţiei Băneasa Race. Proiectul face parte dintr-o campanie mult mai mare care constă în plantarea de arbori şi arbuşti până în 2028.

Comunitatea Greenfield a organizat cea mai mare acţiune de împădurire din ultimul an în nordul capitalei, reuşind astfel să aducă peste 150 de voluntari, printre care se află şi 30 de copii, locuitori ai cartierului construit de Greenfield, dar şi multe alte persoane care au participat din propria iniţiativa la activităţi. Specialiştii Romsilva i-au întâmpinat pe voluntari, i-au instruit şi sprijinit în toată perioada. Fiecărui participant de cursa i s-a oferit să planteze câte un puiete, în total s-au sădit peste 1000 de copaci pe o suprafaţă de 0,5 ha. Activitatea de plantare a copacilor prevede plantarea a încă 4500 de arbori, se arată într-un comunicat de presă emis redacţiei noastre.

Acţiunea a fost înaintată de compania Impact Developer&Contractor SA, dezvoltatorul cartierului Greenfield şi sprijinită de Romsilva Bucureşti şi Băneasa Race. De asemenea, puieţii, materialele de lucru şi băuturile calde au fost asigurate tot de companie.

Minunat a fost faptul că părinții și-au adus copiii să le ofere un exemplu, să vadă o normalitate în genul acesta de activități, ceea ce mă bucură nespus și îmi dă speranță.

#WelcomeToMyPlayground

Comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.