motive de fericire

Motivele de fericire ale româncelor

-Studiu național-

Familia, sănătatea, iubirea, acestea sunt cele mai importante motive de fericire ale româncelor, susține un studiu național realizat de echipa Izabela Mandoiu. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1000 persoane, de naționalitate română, respondenții având vârste cuprinse între 15 și 55 de ani, persoane care dețin un device și conexiune la internet.

Izabela Mandoiu este un designer român atent la feedback-ul clienților săi. În interacțiunea cu publicul, aceasta a observat reacția de încântare la vederea pieselor vestimentare cu motivele tradiționale. Drept urmare, ideea cercetării a venit natural.

Obiectivele cercetării au fost:

– aflarea motivelor de fericire ale româncelor, prin întrebări cu variante de răspuns și întrebări deschise;

– realizarea unui top 10 motive de fericire ale româncelor;

– aflarea gradului de interes pentru haine cu motive tradiționale, raportat gradul de interes pentru haine simple;

– identificarea comportamentului de consum cu privire la piesele vestimentare.

În urma cercetării, ipoteza conform căreia motivele tradiționale sunt motive de fericire a fost confirmată, în timp ce ipoteza care clasa shopping-ul printre primele 10 motive de fericire ale româncelor a fost infirmată.

„Suntem un popor care mai mult ca niciodată este mândru de cultura românească și tot ce au de oferit comorile tradiționale și simbolistica românească. Faptul că la nivel internațional este apreciată creativitatea străbunilor noștri care reprezintă o sursă de inspirație este o validare în plus că motivele tradiționale sunt la mare căutare.

Rezultatele studiului susțin că o femeie, dacă trebuie să aleagă între o piesă vestimentară simplă și una cu motive tradiționale, o va alege pe a doua. Sunt mândră de faptul că avem un top 10 motive de fericire care ne arată că româncele iubesc valorile și apreciază tot ce aduce calitate vieții. Voi povesti cu drag de acest studiu și celor cu care voi interacționa la Pure London, întrucât anul acesta participăm pentru prima oară la un târg internațional” declară Izbela Mandoiu.

Din 20 de variante oferite, obținute în urma unui focus grup, iată principalele 10 elemente care fac româncele mai fericite: familia, sănătatea, iubirea, libertatea, cunoașterea, realizările personale, excursiile, simpla relaxare, muzica, timpul petrecut în natură. Shopping-ul este situat pe locul 17 iar situația financiară pe locul 14 din 20.

#MotiveDeFericire #Izabela Mandoiu #CercetareNationala

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.