Robotul umanoid Sophia - București

Robotul umanoid Sophia, poveste fără sfârșit

Primul robot umanoid, care a primit cetățenie în Arabia Saudită, a venit pe 11 mai în România, în cadrul conferinței BRAND MINDS iar eu a trebuit să fiu acolo, să iau parte la acest moment crucial.

Poveste fără sfârșit – o sintagmă care are mai multe sensuri, de la faptul că roboții, contrar oamenilor, pot exista pentru totdeauna (bineînțeles, cu îmbunătățiri continue), dar și cu privire la faptul că interviul pe care Kate Amery l-a luat Sophiei, a fost, de asemenea, o poveste fără încheire tipică.

În ciuda întrebărilor care au curs, răspunsurile nu au mai venit. Altfel spus, Sophia a pierdut codul de programare sau conexiunea la internet și a tăcut, deși a continuat să se miște, să clipească.

Deși mă așteptam să observ o dezamăgire, publicul a dat dovadă de inteligență emoțională, respectiv empatie, înțelegere, toleranță și au preferat ca, după încheierea bruscă a momentului, să se apropie de scenă, să facă fotografii Sophiei și chiar să o mai întrebe unele lucruri. Deși a mai spus câteva cuvinte, în agitația respectivă, mesajul nu a fost clar.

Vezi mai jos câteva secvențe cu Robotul umanoid Sophia și spune-mi în comentarii, care crezi că a fost problema pentru care nu a mai răspuns?

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.