Festivalul de Teatru pentru Copii - Teatrul Ion Creangă 2017

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii aduce bucurie și povești noi- 7 şi 14 octombrie

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii revine între 7 şi 14 octombrie cu o sută, o mie, un milion de noi povești de peste mări şi țări!

Un maraton teatral dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 12 ani, FITC 2017 reunește 22 de spectacole din 9 țări, însumând peste 40 de reprezentații. Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre scenariile care vor transpune pe scena Festivalului universul plin de mirare şi sens al artelor spectacolului pentru copii.

Găsiți calendarul festivalului şi informații despre toate spectacolele programate pe http://www.fitc.ro/.

Bilete se pot achiziționa şi online: http://bit.ly/Bilete-FITC

Inițiat în anul 2005, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” este un program complex de educație teatrală, culturalizare și formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul spectacolelor de teatru pentru copii, colocviilor despre arta spectacolului, dezbaterilor și atelierelor de teatru pentru copii.

Festivalul se adresează într-o mare măsură și creatorilor profesioniști ai spectacolelor pentru copii (actori, regizori, scenografi etc.), cadrelor didactice și părinților, specialiștilor din diverse domenii de activitate, care sunt implicați in educarea tinerei generații și se adresează tuturor acelora care recunosc rolul teatrului și al artei.

Ca recunoaștere a valorii sale, Festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret, cea mai prestigioasă organizație mondială de profil. Totodată, începând cu anul 2017, Festivalul face parte din rețeaua EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.

 Teatrul Ion Creangă

Sunt mai bine de 50 de ani de când Harap Alb, primul personaj care a pășit pe scena Teatrului Ion Creangă, a deschis porțile fermecate ale universului poveștilor copilăriei, invitând publicul să pășească în lumea fantastică a artelor spectacolului pentru copii. De atunci, mii de reprezentații de succes, turnee desfășurate în lumea întreagă, programe și proiecte educative, estetice și culturale, adresate copiilor, au transformat Teatrul Ion Creangă într-una dintre cele mai prestigioase instituții de spectacol din țară, într-un teatru pentru întreaga familie, dedicat comunității.

Festivalul de Teatru pentru Copii - Teatrul Ion Creangă 2017

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.