Politici publice în educație - Asociația Ține de Noi - Creșterea performanței în educație

Creșterea performanței în educație @Constanța

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, în colaborare cu Asociația “Educația pentru toți”, Universitatea Ovidius din Constanța, precum și A.R.A.C.I.P. organizează, în data de 21 septembrie 2017, Seminarul „Politici Publice în Educație”, parte a Conferinței având ca temă “Creșterea performanței în educație”.

Seminarul își propune abordarea unor teme de interes major privind educația, în contextul în care performanța în educație este un obiectiv național, ce poate fi atins prin demersuri conjugate și coerente, printr-o strategie pe termen mediu și lung. Demersul nostru are scopul de a aduce la un loc actori relevanți pentru educație, care pot furniza cunoaștere și expertiză ce pot fi valorificate la nivel decizional. Totodată ne propunem să sprijinim instrumentarea participanților cu elementele, principiile și pașii elaborării politicilor publice în educație.

Identificarea corectă şi cuprinzătoare a problemelor care constituie obstacole ale performanţei şcolare, precum și a modalităților de transformare a acestora în oportunități, sunt acțiuni prin care atât obiectivele strategice, precum și rezultatele așteptate devin cuantificabile. Astfel, se impune discutarea asigurării echității în educație, a fenomenului analfabetismului funcțional, a nevoii de leadership în educație, ca principii fundamentale care pot determina creșterea motivaţiei elevilor, îmbunătățirea performanței profesorilor prin adecvarea conținuturilor învățării la nevoile elevilor, prin stimularea inteligenței emoționale, a gândirii critice.

În cadrul Seminarului, în afara dezbaterilor plenare, la care vor contribui Prof. univ. dr. Sorin Rugină, Rectorul Universității Ovidius din Constanța, prof. univ. dr. Virgil Frunză, Decanul Facultății de Psihologie și științele educației, prof. Serban Iosifescu, președintele ARACIP din cadrul MEN, se vor derula trei ateliere paralele cu temele:

1. Politică publică în educație pentru diminuarea analfabetismului funcțional, moderat de  Liliana Romaniuc – PhD, președinte Asociația Română de Literație și Lector univ. dr. Mariana Călin.

2. Politică publică în educație pentru asigurarea echității în educație, moderat de Șerban Iosifescu și Conf. univ. dr. Rodica Enache.

3. Politică publică pentru dezvoltarea capacității de leadership în educație, moderat de Paloma Petrescu și Conf. univ. dr. Daniela Căprioară.

Atelierele tematice vor fi un bun prilej pentru conturarea principalelor aspecte referitoare la oportunitățile și constrângerile actuale în domeniile propuse dezbaterii și se va stabili un calendar pentru dezvoltarea prin colaborare a celor trei politici publice.

Agenda detaliată a evenimentului, precum și locația exactă (sala din cadrul Universității Ovidius) unde se vor desfășura lucrările seminarului vor fi comunicate, în timp util, celor care se înscriu ca participanți la adresa office@tinedenoi.ro

Asociația “Ține de Noi” este o organizație nouă care își propune să creeze comunități active în domeniul politicilor publice economice, educaționale și în domeniul energiei și constituirea unui spațiu de dezbatere în societate legat de problemele guvernării României. Obiectivul principal este de a crea în jurul acestei organizații un adevarat laborator de idei orientate spre societate și un nucleu pentru politici publice viitoare. Promovăm valorile democratice și euro – atlantice ca o șansă pentru modernizarea României.

21 septembrie 2017, Universitatea Ovidius, Constanța, ora 13:30

Adresa: Bulevardul Mamaia, nr. 124

Înscrieri: office@tinedenoi.ro

Performanță în educație - Constanța

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.