Programul Play Energy, plus educațional oferit de ENEL

Programul Play Energy este o inițiativă a companiei multinaționale Enel. Obiectivul este informarea și responsabilizarea tinerilor cu privire la energie, surse regenerabile și modalități de protejare a mediului înconjurător.

Profesorii de gimnaziu şi liceu au la dispoziție încă trei săptămâni în care se pot înscrie în programul educațional internațional al Grupului Enel. Programul PlayEnergy are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei, în rândul generațiilor tinere.

Anul  acesta concursul este deschis și pentru alte zone decât în edițiile anilor precedenți.  Muntenia Sud, Dobrogea şi Banatul au acum ocazia de a participa la programul PlayEnergy.

Scopurile principale urmărite de  Programul PlayEnergy sunt informarea și creșterea gradului de conștientizare al elevilor cu privire la domeniul complex al energiei.  Obiectivul Enel este familiarizarea tinerilor cu brandul, din dorința fidelizării viitorilor clienți ai companiei.

Tema din acest an este „Foloseşte-ţi energia!”. Școlile câștigătoare vor primi sponsorizări și echipamente high-tech, în timp ce câștigătorii premiului întâi, la categoria liceu, vor câștiga o excursie de 3 zile în Italia și vor participa la gala internațională de premiere PlayEnergy.

Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze și să coordoneze o echipă de maximum 5 elevi din aceeași etapă de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi editate în format electronic sau orice alt format (machetă, aplicații practice, studiu).

Concurenții pot găsi kit-ul pentru programul PlayEnergy 2016, împreună cu toate informațiile privind concursul, înscrierea proiectelor și procesul de jurizare, pe site-ul dedicat: http://playenergy.enel.com.

Play Energy este programul educațional internațional dezvoltat de Enel în 10 țări în care grupul activează (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia, Uruguay și Spania), dedicat școlilor gimnaziale și liceelor.

Proiectul a fost lansat în 2003 cu scopul de a răspândi o cultură a consumului responsabil de energie în rândul tinerei generații. Prin vocația internațională și abordarea educațională jucăușă, programul PlayEnergy este un proiect unic în România. Acesta  a fost introdus pentru prima dată în anul 2006.

Leave a Comment