Cântăreața Beyonce își lasă fetița să se machieze

Vedetele internaționale fac și ele greșeli, fie în calitate de părinți, fie pentru că încurcă intențiile de comunicare ale brand-ului pe care îl reprezintă. Deși mizează pe frumusețea naturală și chiar declară în ultimul hit că adoră cârlionții haotici, de origine africană, ai fiicei sale, pe contul de socializare al artistei și pe site-ul oficial al acesteia, a apărut o fotografie cu Blue Ivy în timp ce experimentează un machiaj strident. 

Fiecare mișcare a vedetelor de talie internațională este atent analizată, mai ales atunci când mesajul are un impact puternic și include un copil. Echipa de social media a vedetei, sau chiar Beyonce, au postat câteva fotografii, printre care și una cu fiica acesteia, Blue Ivy, ceea ce a atras atât opinii de admirație, cât și de stupefiere pentru  faptul că fetița era surprinsă, machiată puternic, în timp ce își ruja buzele.

Fanii nu au întârziat cu opinii. Aceștia o critică pe Beyonce pentru că își lasă copilul să se machieze, alții se bucură că o lasă să se bucure de copilărie, așa cum fac toți ceilalți copii. S-a comentat inclusiv cu privire la hainele fetiței, cum că nu ar fi de firmă, ceea ce induce faptul că primează ceea ce îi place lui Blue, respectiv haine asemănătoare cu ale păpușilor și prințeselor, în detrimentul hainelor de marcă.

Există câteva variante ale postării pozei. Una dintre ele este că Beyonce a vrut să împărtășească un moment comic din viața ei și a fetiței. Altă variantă  ar fi că vedeta face reclamă mascată  cosmeticelor și atrage atenția cu atât mai mult, cu cât în imagine este fiica sa. Bineînțeles există și opțiunea conform căreia Beyonce transmite că nu are nimic împotriva machiajului utilizat de către copii. Deși ultima este puțin credibilă, cu siguranță este vehiculată de critici. Faptul că Beyonce este o vedetă urmărită de părinți din întreaga lume, poate avea un impact mare asupra lor, aceștia putând avea chiar inițiative  de a-și machia copiii pentru a obține un moment amuzant, așa cum a făcut idolul lor.

Postarea nu ar mai fi fost atât de controversată și acuzată că oferă un exemplu rău mamelor dar și copiilor, dacă fotografia ar fi avut o descriere în care să explice mesajul. Modelul pe care îl oferă mama este unul deosebit de important întrucât fata ajunge să se identifice puternic cu figura mamei, să copieze stilul vestimentar și machiajul, iar modelul pe care vedeta îl constituie pentru părinți din întreaga lume atrage după sine o responsabilizare mare. În repetate rânduri, Beyonce a postat poze în care arată că fiica sa o imită în tot ce face, ceea ce denotă că și make-up-ul este o activitate pe care o vede des la mama sa.

Beyonce si Blue Beyonce_Blue_Ivy

Nu de mult am scris un material în care oferim câteva sugestii cu ce anume să faceți, dar mai ales să nu faceți când copilul s-a machiat cu produsele dumneavoastră: Machiajul ca practică imitativă

Vedeta nu se sfiește să o expună publicului pe micuța Blue, mai mult chiar, o include în materialele sale muzicale, cu apariții video și intervenții audio, ca în videclipul de mai jos:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.