Papusa educativa Lammily

Lammily, prima păpușă educativa cu dimensiuni realiste, acum în România

Păpușă educativă Lammily, care a schimbat percepția reperelor de frumusețe, se vinde acum și în România. Lammily este prima păpușă cu dimensiuni realiste ale corpului și accesorii menite să ajute copiii să înțeleagă că transformările corpului și micile imperfecțiuni sunt normale și întregesc frumusețea personală.

Copii învață despre lumea înconjurătoare din familie, din cadrul instituțiilor de învățământ, prin descoperire individuală, dar și prin intermediul reperelor formate analizând lucrurile, obiectele, persoane cu care interacționează.

Modele de comportament

Media și comerțul oferă în prezent repere eronate, atât în ceea ce privește standardele de viață, cât și standardele de frumusețe, ceea ce conferă copiilor așteptări nerealiste, obiective aproape imposibile, lucru ce îi va conduce spre frustrări, neîmpliniri și depresii.

Produsele adresate copiilor trebuie să le confere acestora o perspectivă realistă și sănătoasă asupra vieții. Păpușile sunt primele obiecte față de care copiii se atașează și pe care le concept ca pe niște prieteni, cu care, independent de voința lor, se compară. Copilul va percepe acel tipar drept normalitatea și va tinde spre acel standard.

Copiii imită și împrumută din comportamentele celor din jur. O fetiță își va imita cu precădere mama, la fel cum băiatul pe tată. Produsele comerciale și cele televizate cu care interacționează le vor servi copiilor drept modele întreaga viață, pentru că ceea ce văd la vârste fragede vor percepe drept normalitate. Este responsabilitatea părinților să aibă grijă nu doar de desenele vizionate de către copii, ci și cu ce jucării se joacă aceștia.

Lammily este prima păpușă la nivel internațional care aduce în atenția tuturor nevoia de normal și de acceptare a corpului uman așa cum este el, cu toate schimbările care intervin pe parcursul vieții și pe care uneori le acceptăm foarte greu sau deloc. Diferențele cu privire la aspectul fizic au notă discriminatorie, iar discriminarea nu își are locul într-o societate democratică modernă.

Păpușa Lammily reprezintă acea fată normală, cu dimensiuni medii ale corpului, care acceptă schimbările pubertății și eventualele semne pe care le poate avea pe corp pe parcursul vieții sale: vânătăi, cicatrici, vergeturi, celulită sau pete. Se dorește asemănarea sau identificarea cu păpușa prin elementele sale reprezentative: forma corpului, naturalețea aspectului fizic și hainele sale.

Rolul educativ al păpușii

Observând prin joc și descoperire schimbările corpului uman, preferabil cu explicațiile unui adult, copilul va accepta mai ușor ideea. Când va roși sau va avea o vânătaie, copilul își va aminti episodul cu păpușa, iar prin comparație, va înțelege că este ceva normal.

Datorită membrelor mobile ale păpușii, jucăria are un rol interactiv, aceasta fiind o companie potrivită de joacă în diverse ipostaze. Abțibildurile sunt, de asemenea, un instrument util și educativ, prin care copiii descoperă locul pe corp unde apar semnele și, odată ce consideră că are loc vindecarea, le pot îndepărta și reutiliza cu alte ocazii de joc.

Între 50 și 90% dintre femei dezvoltă vergeturi în timpul vieții și peste 90% dintre femei au la un moment dat celulită. Acneea este comună, cu precădere în adolescență și aproximativ 80% din oameni au o erupție între 11 și 30 de ani.

„Tiparele ideale de frumusețe iau o direcție eronată. Se creează o lume plastifiată, plină de compromisuri și un frumos fals, exagerat. Este timpul să readucem reperele de frumusețe la linia normalului, a naturalului, a decenței”, susține Cristina Stan, distribuitor oficial al Lammily.com.

Papusa educativa Lammily Romania poate fi achiziționată pe www.lammily.ro la prețul de 163 Ron, împreună cu accesorii care imită semne ale corpului și vestimentații de vacanță.

Proiectul Lammily aparține lui Nickolay Lamm și s-a dovedit a fi un succes încă de la lansarea conceptului, din 2014. Intenția lui Nickolay a fost de a arăta că și normalul este frumos.

Site: www.lammily.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Lammily.Ro

Reacțiile elevilor de la Colegiul Saint Edmund din Pittsburg, în interacțiunea cu păpușa educativă Lammily, sunt elocvente:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.