RomânIE cu Valori, Tradiții, Frumos! -Proverbe românești Izabela Mandoiu

Campania care salvează proverbele românești de la uitare

Odată cu trecerea timpului, unele cuvinte ies din limbajul uzual, așa cum se întâmplă și cu tradițiile care sunt uitate și nu mai reprezintă o obișnuință culturală de comportament. Proverbele sunt și ele din ce în ce mai rar folosite, lucru care poate duce la ieșirea acestora din limbajul cotidian. 

Izabela Mandoiu, designer român, a sesizat acest aspect și datorită faptului că este îndrăgostită de tot ce înseamnă tradițional și valori românești, a decis să inițieze o campanie de comunicare prin care readuce în atenție proverbele românești. Izabela creează piese vestimentare contemporane și integrează în ținute motive tradiționale, într-un mod magic. Creațiile includ simboluri românești deosebite, cu țesătur​i​ ​realizate ​manual care conferă un look autentic.

Izabela Măndoiu creează pentru a ajuta prințesele contemporane să se prezinte într-o manieră pozitivă, să adopte un stil care să evidențieze femininitatea și să le confere încredere. Elementele etnice sunt bagheta sa magică prin care conferă fiecări ținute valoare și identitate naționalistă. Creațiile sale spun povestea româncelor mândre de originile lor, care iubesc să se exprime prin vestimentație și cunosc importanța acesteia în crearea brand-ului personal.

Campania  RomânIE cu valori, tradiții, frumos! este o inițiativă ce își propune să readucă în atenție proverbele românești, care sunt uitate într-o lume pasionată de spațiul virtual, de social media mai precis, în care preferăm să promovăm citate ale străinilor și nu valorile, tradițiile, învățăturile străbunilor noștri.

Campania a fost demarată pe 1 Decembrie 2015. Concursul durează până pe 20 decembrie și a strâns până în prezent peste 100 de înscrieri.

Răspândim proverbe românești în online și provocăm internauții (da, de ce nu și bărbați) să poarte ii, motivându-i cu un concurs. Participanții trebuie să se fotografieze într-o ie românească sau să dea share unui proverb de pe pagina de facebook: facebook.com/izabelamandoiu, cu hashtag-urile #RomanIE, #IzabelaMandoiu. Participanții pot câștiga, prin tragere la sorți, o ie Izabela Mandoiu. Ne dorim să evidențiem frumusețea portului popular și magia elementelor tradiționale, pe care o integrăm în creații vestimentare moderne, susține Izabela.

Este timpul să ne întoarcem la valorile și credințele autentic românești. Vă provocăm să răspândiți în online proverbe românești și să simțim împreună ce înseamnă patriotism, unitate. Mai mult ca niciodată, vrem o RomânIE cu valori, tradiții, frumos!

2

Câteva dintre proverbele românești cuprinse în campanie:

Moda trece, hainele rămân.

Haina nu face pe om, dar îl îmbracă.

Să te porți cum ți-e portul și să vorbești cum ți-e vorba.

Adesea, în societate, surâsul este o datorie.  

Femeia bună face cât o coroană.  

Inima să ţi-o deschizi numai la cel ce ştii că te iubeşte.

Concursul este disponibil aici: https://goo.gl/jTZBsU

Leave a Comment