Puterea în mâna unui elev: Ministru pentru 1 zi

Elevii sunt deseori nemulţumiţi de legislaţie, de rigorile faţă de care trebuie să se supună, de multe ori vociferând că ei ar face mai bine decât aleşii politicieni. Acum au ocazia să şi dovedească. Până pe 1 septembrie 2015, Consiliul Național al Elevilor aşteaptă înscrierile elevilor pentru proiectul intitulat ,,Ministru pentru o zi’’.

Poiectul iniţiat de Consiliul Elevilor are parteneri din 9 ministere. Obiectivul presupune o mai bună conștientizare a atribuțiunilor și responsabilităților unui lider implicat la nivel național, cât și diminuarea barierelor ce pot apărea între elevi și mediul decizional.

Aplicațiile sunt deschise oricărui elev din învățământul preuniversitar care va completa un formular  pe platforma-suport a Consiliului Elevilor, www.wedu.ro până la data de 31.08.2015.  

Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Elevilor dorește să realizeze o consolidare a poziției sale de for consultativ în cadrul învățământului din Romania, arătându-și totodată suportul pentru forurile decizionale la nivel național.

Până în prezent sunt înscrişi 22 de elevi din oraşe precum Galaţi, Iaşi, Craiova, Braşov, Sibiu, ş.a.m.d. Ai timp să te implici! Aplica aici!

Partenerii implicaţi celei de a doua ediții a proiectului “Ministru pentru o zi” sunt: Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Sursă foto: wedu.ro/Grafică: Vlad Dragomir

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.