Mădălina Constantinescu-International Mathematics Competition

Argint la concursul International Mathematics Competition pentru România

România are un nou motiv de a se mândri cu elevii săi. Mălina Constantinescu, eleva în clasa a VI-a la Colegiul Naţional, pregătită de doamna profesoară Valerica Benţa, a obținut medalia de argint la concursul International Mathematics Competition, ediția a XVI-a, desfăşurat la Changchun, in China, în perioada 27 iulie – 1 august 2015.

La acest concurs au participat elevi din 29 de țări de pe toate cele 5 continente, România fiind reprezentată de cele 3 echipaje ale Colegiului Național: două de juniori și unul de seniori. Rezultatele elevilor ieșeni au fost remarcabile, demonstrând valoarea școlii românești de matematică.

La proba pe echipe, cele două echipaje de juniori au obținut: „Second runner Up Group”- echipa de juniori B, formată din elevii Dan Ștefan, Cășuneanu Maria Otilia, clasa a VI-a, Grădinariu Sabina Mălina și Ciocîrlan Vlad Ioan, clasa a VII-a și „Second runner Up Team”- echipa de juniori A, formată din Constantinescu Mălina Elena, clasa a VI-a, Grădinaru Ana Alexia, Blăjuți Ștefan și Lăpușneanu Andrei Eugen, clasa a VII-a. De asemenea, 8 dintre cei 12 participanți au obținut certificate de merit.

Elevii au fost pregătiți pentru acest concurs de membrii catedrei de matematică ai Colegiului Național Iași și de lector dr. Iulian Stoleriu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Acest rezultat demonstrează că încă avem elevi interesaţi de performanţă în matematică. Participarea la această competiție de elită, onorantă prin valoarea concurenților și gradul de dificultate a probelor, este o dovadă că lumea matematicii este fascinantă în ochii tinerilor. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.