Spectacol de teatru educațional și participativ: “Față de drepturi”

Asociația Culturală REPLIKA vă invită pe 8, 9 și 10 iulie la spectacolul de teatru”Față de drepturi” la Centrului de Teatru Educațional Replika pe strada Lânăriei 93-95.

Și dacă într-o zi copiii nu vor mai fi calificați, notați, judecați? Și dacă într-o zi adulții și copiii vor decide împreună?
“Față de drepturi” este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale enunțate în Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la servicii de sănătate, dreptul la asistență socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanță și la odihnă, dreptul copilului de a nu fi supus unor forme de violență, abuz sau exploatare.

În “Față de drepturi”, 9 adolescenți și doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia și dorința lui de a fi ascultat și întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea copilăriei sale și necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze și care să poată schimba ceva. Știm câte drepturi au copiii? Vrem să ținem cont de ei? Îi lăsăm să vorbească în numele lor? Ne interesează ce gândesc cu adevărat?
În “Față de drepturi”, adolescenții le vorbesc copiilor și adulților de lângă ei despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, și-i transformă în parteneri de joc, în participanți la proiectul de schimbare socială care ne privește pe toți.
Acest spectacol solidarizează copiii, pentru ca împreună să creeze o lume mai bună, o lume în care să se exprime critic, o lume în care să fie liberi să se afirme așa cum sunt și așa cum și-ar dori să devină.

ECHIPA SPECTACOLULUI:
Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Ana Zaincovschi, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Radu Apostol, Bogdan Burlăcianu, Mihaela Michailov

INTRAREA ESTE GRATUITĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE
Pentru rezervări sunați la 0732101860 sau trimiteți un mail pe adresa centrulreplika@gmail.com

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.