Expoziție de fluturi la Muzeul Antipa

Vara este timpul potrivit pentru activități în natură, activități culturale recreative și de divertisment. Muzeul Antipa organizează o expoziție plină de culoare, menită să bucure privirile vizitatorilor începând de mâine, 30 iunie.

Fluturii au aprins imaginația oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. De cele mai multe ori ei sunt percepuți atât ca simboluri cvasi-universale ale frumuseții delicate și efemere, cât și ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o ființă vie în cursul existenței sale. Apariția unui fluture într-o pajiște naturală sau pe o cărare din pădure impresionează deopotrivă prin bogația și diversitatea culorilor de pe aripi, dar și prin mișcările surprinzător de delicate și in același timp hotărâte cu care se desfășoară zborul acestor insecte fascinante.

Expoziția de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne îndeamnă să cunoaștem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa și Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanțe geografice de țara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și, în același timp, vom admira bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale.

Durata expozitie: 30 iunie – 6 septembrie 2015

Program de vizitare:

Marți – Duminică: 10 – 18.30 (ultimul vizitator intră la ora 18:00)

Preț bilet întreg: 12 lei

Preț bilet redus: 10 lei (pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani)

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.